BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sonuçları MTSAS 22 mart sorgula

22 Mart ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak. Sınava girenler ehliyet sonuçlarını MEB 'te MTSAS sayfasından T.C ile sorgulatabilecek.

Abone ol

Ehliyet sonuçları bugün açıklanıyor. 22 Mart ehliyet sınav sonuçları bugün MEB 'in sayfasında MTSAS duyuru ekranında açıklanacak. Adaylar ehliyet sınav sonuçlarını sonuc.meb.gov.tr adresinden sorgulalabilecekler. Sürücü adayları ehliyet sonuçlarını görmek için T.C numaraları ile sorgulama yapacaklar. Ehliyet sonuçlarınızı internethaber.com'dan öğrenebilirsiniz...

ehliyet-sonuç.jpg

Ehliyet sınavı sonuçları için ehliyet sınavına giren adayların dijital platformda oldukça yoğun şekilde araştırma yapmaya başladı. Ehliyet sınavı soruları açıklamasına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil. Ehliyet adaylarının merakla bekledikleri ehliyet sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformda yer almakta olan resmi internet sayfasında bulunan MTSAS duyuruları ekranından açıklanacak.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Trafikte araç sürüşü için vatandaşların ehliyet almaları gerekiyor. Türkiye’de farklı araç sınıflarına yönelik olarak ehliyet kursları bulunuyor. Farklı dönemlerden oluşan ehliyet eğitimleri ile birlikte artık vatandaşların çok daha doğru bir trafik eğitimi ve araç sürüş deneyimine ulaşabilmeleri sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı ile ehliyet adaylarının ehliyet alabilmelerine sınaması gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı Nevruz bayramı dolayısı ile ertelenen 22 mart ehliyet sınavı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Uzun süre ehliyet sınavı giriş yerleri merakı içerisinde olan ehliyet adayları için ehliyet sınavı sonuçları heyecanına dönüştü. Ehliyet sınavından alınacak sonuç ile ehliyet alabilme hakkına sahip olabileceğinden ehliyet adayları için büyük bir heyecan oluşuyor. 2015 yılı içerisinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, bir yıl içerisinde 9 defa gerçekleştirilen ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirilmişti.

MTSAS duyuruları ekranından ehliyet sınavı sonuçları açıklamasının yapılacağı en kısa süre içerisinde yapılacağı tahmine ediliyor. Büyük bir heyecan içerisinde olan ehliyet adayları için bu süreninde çok uzun sürmeyeceği tahmin ediliyor. Özellikle de gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet sınavı sonuçları en kısa süre içerisinde doğru ve hatasız olarak okunarak, adaylara açıklanacağı tahmin ediliyor. 2015 yılı ocak ayında gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları da çok kısa bir süre içerisinde açıklanmıştı.

Adayların başarılı olabilmeleri için 70 puan ve üzeri puan alması gereken ehliyet sınavına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sınavda ilk yardım dersi, trafik ve çevre dersi ve araç tekniği dersi üzerinden farklı oranlarda sorular bulunuyor. Ehliyet sınavı sonuçları açıklandığında T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın dijital platformda gerçekleştirilmekte olduğu bu online sınav sonucu açıklama sisteminin yanı sıra ehliyet adayları 22 martta girmiş oldukları ehliyet sınavının sonuçlarını özel MTSK müdürlükleri, özel MTSK modülünden ‘kurum kodu’ ve ‘kurum şifresi’ girilerek, müdürlükler tarafından kursiyerlere tebliği gerçekleştirilecek.

Dijital dünyanın sunduğu yeni nesil imkanlar ile birlikte de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet sınavı soruları açıklaması ile de adayların sınavda çözmek ile mücadele ettikleri sorulara ilişkin olarak doğrudan bilgi alabilmesine olanak sağlıyor. Bu neden ile de oldukça büyük bir heyecana sahip olan ehliyet adaylarının internette yoğun olarak sorguladığı bir açıklama olarak gündemdeki yerini koruyor.

ÖNEMLİ DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada 21 Mart 2015 tarihinde yapılması planlanan teorik sınavının 22 Mart 2015 tarihine ertelendiği bildirilmiştir. Açıklamada:

"Bilindiği üzere MTSAS 2015-2 sınavının 21 Mart 2015 tarihinde yapılması planlanmıştır. 21 Mart Nevruz Bayramı olması sebebi ile problem ve olumsuzlukların yaşanmaması için bu sınavın 22 Mart 2015 Pazar günü saat 11.00’de yapılması kararlaştırılmıştır. Sınav ücreti yatırma süresi 12 Mart 2015 tarihinde sona erecek olup ilçe onay süreci ise 13 Mart 2015 tarihi saat 17.00’ de tamamlanacaktır. Bundan sonra herhangi bir uzatma söz konusu olmayacaktır."

Ehliyet Sınavı Sonuçları TIKLA SORGULA


MEB MTSAS Sınav Soruları ve Cevapları - TIKLA

Diğer Ehliyet sınav tarihleri şöyle

22 Mart 2015 tarihindeki Ehliyet sınavı (MTSAS) için sınav ücretinin bankalara yatırılacağı tarihler; 14 Ocak-8 Şubat 2015 tarihleri arasında yapıldı. Sınav yapıldı. Sınav sonuçları merakla bekleniyor....

27 Haziran 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavı (MTSAS) için sınav ücretinin bankalara yatırılacağı tarihler; 6 Nisan-12 Haziran arası.

22 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek ehliyet sınavı için sınav ücretinin bankaya yatırılacağı tarihler; 1-21 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak.

10 Ekim 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavı için adaylar ehliyet sınav ücretini 25 Ağustos-15 Eylül 2015 tarihleri arasında bankalara yatıracak.

12 Aralık 2015 tarihinde 2015 yılının en son ehliyet sınavı için ise adaylar ehliyet sınav ücretini 16 Ekim-17 Kasım 2015 tarihleri arasında yatıracaklar.

Motorlu Taşıt Sürücü Adaylığı Sınavı (Ehliyet) bütün sertifika sınıflarında teorik derslerin, yazılı sınavda sorulacak soru sayısı ve süreleri şu şekilde;

screen-shot-2015-03-23-at-8.19.04-am.png
EHLİYETLER ÇEŞİTLENECEK

Türkiye'nin AB kriterlerini yakalamaya çalıştığını aktaran Yılmaz, bu çerçevede sürücü belgelerinin de AB standartlarına uygun hale getirilmesi için bir dizi yenilik yapıldığını ifade etti. Bu bağlamda geçen yıl yapılan yasal düzenlemeyle sürücü belgesi çeşidinin 17'ye çıktığını, değişikliklerin sadece sürücü belgeleriyle sınırlı kalmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"AB standartları çerçevesinde sürücü belgelerinde de değişim yaşanacak. Ağır vasıtalarda her 5 yılda bir, diğer araçlarda 10 yılda bir sürücü belgeleri değişerek sürücüler sağlık kontrollerine tabii tutulacak. Muhtemelen bu kontrollere eğitim şartı da getirilecek. Güncel bilgilerin tazelenmesi, değişen kuralları tekrar görme açısından sürücü kurslarına da görev düşüyor. Sınavların zor olmasını biz istedik. Çünkü sınavlar ne kadar zor olursa biz sürücü kursları da o kadar kaliteli eğitim vereceğiz. Ayrıca sürücü belgesi almak isteyenlerin dikkati ve olaya bakışı daha ciddi olacaktır."