BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sonuçları 10 ekim MEB sorgu sayfası

Ehliyet sonuçları 10 ekim sınav sonuçları açıklanıyor geri sayım başladı. 10 ekim ehliyet sonuçları MTASAS-MEB sayfasından online olarak sonuç ekranından öğrenilecek. Ehliyet sonuçlarının 23 Ekim'e kadar açıklanması bekleniyor.

Abone ol

10 Ekim'de sınava girenler ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını arıyor. 10 ekim ehliyet sonuçlarının 23 ekim günü saat 16.00'a kadar MEB ehliyet sonuç ekranından açıklanması bekleniyor. Ehliyet sonuçları T.C numarası ile sorgulanacak. Ehliyet sonucunu öğrenen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.

10 EKİM EHLİYET SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınavına giren adayların merakla beklediği 10 Ekim Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları MEB'in internet sayfasın meb.gov.tr'den açıklandı.

Ehliyet alabilmek için sınavına giren sürücü adaylarının meraklı bekleyişi başladı. Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları hakkında detaylı bilgiler burada. Adaylar, ehliyet sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr internet sitesindeki sorgulama ekranından öğrenebilecek.

10 Ekim 2015 Ehliyet Sınav Sonuçları tahmini olarak 20 Ekim 2015 Salı günü açıklanacak. Adaylar ehliyet sınav sonuçlarını TC Kimlik Numarası'yla meb.gov.tr'den sorgulayabilecekler. Ehliyet sınavından başarılı olmak için İlk Yardım, Trafik ve Çevre, ve Araç Tekniği derslerinden oluşan 50 soruluk testten 70 puan almak yeterli olacaktır.

2015 yılında yapılacak 6 ehliyet sınavından 4'ü gerçekleştirildi. Geriye kalan 2 ehliyet sınavından ilki 10 Ekim 2015'te yapıldı, diğeri ise 12 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. 10 Ekim tarihli MTSAS Ehliyet Sınavı başvuruları 25 Ağustos tarihinde başladı. 15 Eylül 2015'e kadar devam etti. MTSAS Ehliyet Sınavı başvurularının ardından sınav gerçekleştirildi. 10 Ekim tarihli ehliyet sınavının gerçekleşmesinin ardından sürücü adayları 'Ehliyet sınav soruları
ne zaman açıklanacak?' Sorusuna yanıt aradı. Milli Eğitim Bakanlığı sürücü adaylarını bekletmedi ve ehliyet sınav soruları kısa sürede yayınlandı. Ehliyet sınav soru ve cevaplarının açıklanmasıyla adaylar sonuçlarını kontrol etme fırsatı buldu. Ehliyet sınav soruları ve cevapları aşağı'daki bağlantıda yer almaktadır.

Ehliyet sınavının ardından yapılacak sınavlarda stajyer ehliyet uygulamasına geçilecek ve vatandaşlar stajyer sürücü dönemini başarıyla tamamlamaları gerekecek. 10 Ekim tarihli MTSAS Ehliyet Sınavının sonuçları 20 Ekim 2015'te açıklanacak.

EHLİYET SINAV TAKVİMİ

STAJYER EHLİYETTE SÜRÜCÜYE 75 CEZA PUANI HAKKI VERİLECEK

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, stajyer sürücü uygulamasının 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlatarak, "İlk defa ehliyet alacakların stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekmektedir" dedi. Stajyer ehliyetin tanımını, "İlk defa ehliyet alacaklar için başarılı olduktan sonra sürücü belgesini 2 yıllık staj çerçevesinde kullanması" şeklinde tanımlayan Murat Tekin, stajyer ehliyette, kursiyere 75 ceza puanı hakkı verileceğini söyledi.

YENİ EHLİYETLER 80 ÜLKEDE GEÇERLİ OLACAK

Murat Tekin, stajyer ehliyetin pek çok yeniliği de getireceğini sözlerin de değindi. Ehlieyetteki çeşitliliğin 9 'dan 17'ye yükseldiğini getiren Murat Tekin, ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağını vurguladı. 25 milyon ehliyetin 2016 değşeceğini de hatırlatan Murat Tekin, Avrupa ülkeleri başka olmak üzere 80 ülkede geçerli olacağını dile getirdi.

STAJYERLERİN YANINA EHLİYETLİ İSTENMEYECEK

Stajyer ehliyetlerle ilgili en çok merak edilen konulardan biri sürücülerin yanlarında ehliyetli birinin bulunması zorunluluğunun olup olmayacağı. Bu konuya açıklık getirmek gerektiğine işaret eden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, binlerce sürücü adayını rahatlatacak bir açıklamada bulundu. Yelkenci, Almanya, Avusturya gibi ülkelerdeki gibi stajyer sürücülerin yanlarında ehliyetli birinin bulunması zorunluluğunun bulunduğunu ancak Türkiye'deki uygulamasına böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını beilrtti ve ,şöyle devam etti: "Stajyer sürücülerin yanlarında aileden ehliyetli birinin bulunması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Bu nedenle, vatandaşların stajyerlik sürecini kabus gibi algılayarak telaşa kapılmamaları gerekiyor. Yönetmelikle getirilen alkollü araç kullanmamak, kırmızı ışıkta geçmemek, yaya üstünlüğü ve hız sınırı kurallarının ihlalleri ise zaten bir sürücünün yapmaması gerekenler. Öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki stajyerlik döneminde bu kuralları ihlal edemeyecek ancak stajyerlik dönemini geçtiği zaman bu kurallar artık geçerli olmayacak. Böyle bir şey yok."