BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınavı sonuçları MEB sorgulama

12 Aralık 2015 tarihli ehliyet sınavı sonuçları saat 15.00'dan sonra açıklanacak. Ehliyet sınav sonuçları meb.gov.tr sitesinden sorgulama yapılarak TC numarası ile öğrenilecek.

Abone ol

Ehliyet sınavı sonuçları için beklenen gün geldi. 12 Aralık ehliyet sınavı sonuçları bugün öğleden sonra saat 15.00'dan sonra açıklanacak. Ehliyet sınavı sonuçları adaylar meb.gov.tr sitesinden sorgulama ekranı aracılığıyla öğrenebilecek.

2015 yılının son ehliyet sınavı 12 Aralık pazar günü yapılmıştı. Ehliyet sınavına giren adaylar bugün de sonuçları öğrenecekler. Ehliyet sınavının soruları ve cevapları da geçen hafta meb.gov.tr sitesinde yayınlanmıştı.

12 ARALIK EHLİYET SINAVI SONUÇLARI

12 Aralık ehliyet sınavı sonuçları 2015 yılı ehliyet sınavı takvimine göre sonuçların bugün resmi siteden ilan edilmesi gerekiyor.  Ehliyet sınavı sonuçlarını sorgulama işlemi için öncelikle meb.gov.tr sitesine girmeniz gerekiyor.

Ehliyet sınav sonucu sorgulama işleminiz için tıkladığınız sonra karşınıza yukardaki resimdeki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda bulunan kutucuklardan ilkine T.C. kimlik numaranızı yazmalısınız. İkinci kutucuğa ise sizlere verilen güvenlik kodunu yazmalısınız. Bütün bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde yazdıktan sonra ise “Tamam” butonuna basarak ehliyet sınav sonucunuzu sorgulamış ve öğrenmiş olursunuz.

2016 YILINDA EHLİYET SINAVI DEĞİŞİYOR

2016 yılı Ocak ayından itibaren ehliyet alacaklar için yeni kurallar geçerli olacak. Yeni yılda B sınıfı ehliyet ile minibüs kullanma devri kapanacak.

Yeni yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesiyle birlikte sınıfına göre ehliyet alacaklara deneyim şartı getiriliyor. Otobüsler için direkt müracaat yapılmayacak.  İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

2015'İN SON EHLİYET SINAVI NE ZAMAN? Mevcut yönetmelikle yapılacak son ehliyet sınavı 12 Aralık tarihinde olacak.

12 ARALIK'DA EHLİYET ALANLAR SON OLACAK

12 Aralık 2015 tarihindeki ehliyet sınavına girenler eski uygulama ile ehliyetlerini alacak. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ise yeni sistem geçerli olacak.

Yeni ehliyet yönetmeliği hakkında bilgi veren Tekin, "E sınıfı dediğimiz otobüs gibi büyük taşıtlar için ehliyetlere direkt müracaat yapılamayacak, B sınıfı olan otomobil ehliyetiyle minibüs kullanma yetkisi de ortadan kalkacak. Uygulama 10 Aralık'a kadar sürücü kurslarına başvuranları kapsamayacak" dedi.

MOTOSİKLET EHLİYETİ DE DEĞİŞİYOR

Yeni yönetmelikte önce B sınıfı ehliyet alıp daha sonra otobüs ehliyetine müracaat şartının getirildiğini anlatan Tekin, "Motosikletler için de çeşitlendiriliyor. Önce en küçük motoru alıp, sonra büyüklere doğru geçilmesi sağlanacak" diye konuştu.

Ehliyet sınıfının da 9'dan 17'ye çıktığını dile getiren Tekin, yeni dönemde ehliyetlerin deneyim şartına göre verileceğini anlattı.

EHLİYET ÜCRETLERİ 2016 YILINDA KAÇ LİRA OLACAK?

2016 yılında ehliyet ücretleri ve harçları da zamlanacak. Ehliyet harcı B sınıfı için 21 lira artarak 402 liraya yükselecek.