BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak 2017'nin son sınavı

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak 2017'nin son sınavını merak eden adaylar araştırma yapmaya başladı. MEB takvimine baktığımız zaman 2017 ehliyet sınav tarihleri belli oldu. Ehliyet sinav tarihleri son MEB takvimi detaylarıyla internethaber'de.

Abone ol

Sürücü belgesi almak isteyenlerin gireceği ehliyet sınavı için son zamanlara girildi. Ehliyet sınavına girecek olan adaylar merakla sınav tarihini merak ediyor. Gelin hep birlikte sınav takvimine bakalım.

2017 yılının son ehliyet sınavı, 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 4 Ocak’ta ilan edilecek. Sınav başvurusu yapacak adaylar, son başvuru tarihi 9 Kasım’a kadar başvuru yapabilirler. Sınava girecek adayların başarılı olabilmeleri için, en az 70 puan alması gereklidir. 70 puana ulaşamayan adaylar gelecek yılın ehliyet sınavlarına girebilir. 

DİREKSİYON SINAVINA GİRMEK İÇİN KAÇ ALMAK GEREKİYOR?

Yazılı ehliyet sınavından geçen adaylar direksiyon sınavına girebiliyor. Fakat direksiyon sınavına girebilmek için adayların en az 70 puan alması gerekiyor. 

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Stajyer ehliyet için adaylara 2 yıllık süre verilir. Bu süre içerisinde 75 ceza puanına ulaşılmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşan adayların ehliyetleri alınır. Ehliyeti alınan adaylar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda da yeniden ehliyet alınabilmesi için, sürücü kursuna kayıt olunarak tekrar sınava girilmesi gerekir.