BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınav yeri soru sistemi MTSAS ekranı

Ehliyet sınav yerleri açıklanıyor MTSAS sınav yeri sorgu ekranı açılıyor. 12 Aralık cumartesi günü yapılacak ehliyet sınavu için son günler. Ehliyet sınav yeri meb.gov.tr'de bugün 16.00'a kadar açıklanması bekleniyor.

Abone ol

Ehliyet sınavı giriş yerleri açıklanıyor MTASAS ehliyet sınav yeri sorgusu için son saatler. Ehliyet sınav yeri açıklamasının bugün 16.00,'a kadar meb.gov.tr MTASA sınav yeri sorgu sayfasında açıklanması bekleniyor.

12 Aralık cumartesi günü yapılacak olan ehliyet sınav yeri açıklamasının meb.gov.tr'de bugün saat 16.00'a kadar açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav giriş belgesi ise kurslardan alınacak.

Ehliyet sınav yeri sorgusu MTSAS ekranından T.C numarası ve güvenlik şifresi ile öğrenilecek. 14 Aralık cumartesi günü hem AÖF sınavına hem de ehliyet sınavına girecek adayların ne yapacağını, nasıl bir çözüm bulunacağı ise merak konusu.

Ehliyet sınavı bu yıl son olarak 12 Aralık 2015 tarihinde saat 11.00'da yapılacaktır. Adaylar ehliyet sınav giriş yerlerini nerede nasıl öğreneceklerin merak ederler.  Motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı 81 il merkezinde yapılmakta olup, adaylar kayıtlı oldukları kursların il merkezlerindeki sınav yapılacak binalara bilgisayar ortamında rasgele yerleştirilecektir. Ehliyet sınavının olacağı hafta sürücü kursları sürücü adaylarının sınav giriş belgelerini ilçe milli eğitim müdürlüklerinden onaylatıp size teslim eder.


12 Aralık 2015'te yapılacak ehliyet sınavı için giriş belgeleri hazırlandı. Sürücü adayları ehliyet sınav giriş belgelerini kurslardan alabilecek. 18 yaşını geçen her kişi birey olma hakkını elde etmesi ile birlikte ehliyet sınavına girme hakkı elde ediyor. Yeni müfredat ehliyet sınavlarında artık 50 soru vardır ve tüm ehliyet sınıfları a1,a2,b,c,d,e,f bu ortak sınava girerler. Ehliyet sınavlarında başarılı olabilmek için sorulan 50 sorudan en az 35 tanesini doğru yapmanız gerekir.

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

Trafikten 27,  Motordan 10,İlkyardımdan 13 soru vardır. Toplamda 35 tanesini doğru yapan sınavı geçer. Örneğin hiç ilkyardım sorusunu cevaplamadınız yani 37 soruyu doğru yaptınız, sınavı geçersiniz. Çünkü toplamda 37×2=74 puan alırsınız.

Ehliyet sınavları saat 11:00 de başlar ve geç kalan hiçbir sürücü adayı sınava alınmaz. Sınav 60 dakika sürer ve saat 12:00 da sınav biter.

AÖF SINAVINA GİRENLER NE YAPACAK?

12-13 Aralık 2015'te AÖF güz(vize) dönemi sınavları var. Yine 12 Aralık 2015 tarihinde ehliyet sınavının teorik sınavı yapılacaktır. MEB sınav tarihlerini 1 sene öncesinden belirlemiştir. Bu noktada AÖF planlama yaparken ehliyet sınavını da hesaba katmış olabileceğini düşünüyoruz. Aynı gün hem AÖF sınavına hem de ehliyet sınavına girecek adaylara mağduriyet yaşatılmamasını temenni ediyoruz. Eğer tarihlerde herhangi bir değişiklik olursa sayfada paylaşacağız.

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI NASIL OLACAK?

12 Aralık 2015 ehliyet sınavına giren adaylar stajyer sürücü uygulamasına tabi olacaklar. Çünkü yönetmelikte 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle ehliyetini ilk defa alacakların aday sürücü olacağı maddesi yer almaktadır.