BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.490,96
HABER /  GÜNCEL

Ehliyet sınav yeri sorgulama ekranı MEB

Ehliyet sınav yerleri açıkladı mı sorusunu cevabını MEB verecek. 27 haziran ehliyet sınav yerlerinin her an açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav yeri T.C ile sorgulanacak.

Abone ol

27 Haziran ehliyet sınav yeri açıklandı mı sorusu cevabı bulacak. Ehliyet sınav yerlerini MEB açıklayacak. Nerede sınava gireceğini adaylar T.C numaraları ile MEB ehliyet sınav yeri sorgulaama ekranından öğrenecek. 27 haziran ehliyet sınav soru cevapları ve ehliyet sonuçları internethaber.com'da olacak.

ehliyet-sinav-yeri-27-haziran.jpg

2015 yılı 3. ehliyet sınavı 27 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları için heyecanlı bekleyiş başladı. İlk aşama olan yazılı sınavda yeterli puanı alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.
 
Ehliyet sınav yerleri internet üzerinden yayınlanmayacak. Sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar kayıtlı oldukları sürücü kursundan sınav giriş belgesini edinecekler.
 
YENİ YÖNETMELİK NE DİYOR?
 
Yeni yönetmeliğe göre sürücü adayının tek seferde park etmesi, aracı  sınav esnasında hiç stop ettirmemesi, yokuşlarda el freni kullanmadan kaldırması  gerekiyor.
 
Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail  Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direksiyon sınavında başarısız  olunmasında en büyük etkenler arasında yer alan bu hatalarda adaya ikinci bir hak  verilmesi için teklif hazırladıklarını söyledi.
 
Yılmaz, adayların aşırı heyecan nedeniyle sınav esnasında araç  kullanma becerilerinde aksaklıklar olabileceğini vurgulayarak, "Deneyimli bir  şoför bile zaman zaman tek seferde park edemez, kullandığı aracı stop ettirebilir  ya da el freni kullanmadan yokuşlarda kalkamaz. Sürücü adaylarının bu  becerilerden tek seferde, hata yapmayacakları bir sınava tabi tutulması çok  sayıda adayın direksiyon sınavından kalmasına neden oluyor" diye konuştu.
 
Sürücü adayının akıcı trafikte araç kullanma becerisi, şerit ihlali  yapmaması, yaya haklarına uyması, trafik ışıklarına dikkat etmesi gibi unsurların  çok daha önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Adaya yokuşta durup kalkma becerisini isterse el freni yardımıyla  yapması, tek seferde park edememesi ya da aracı stop ettirmesi halinde adaya bir  hak daha tanınması yönündeki tekliflerimizi Özel Öğretim Kurumları Genel  Müdürlüğüne sunduk. Genel Müdürlük, sınavlarda yaşanan bu tür aksaklıklara çok  karşı duyarlı ve bizden gelen önerileri dikkate alıyor. Bu aksaklığın giderilmesi  için görüşmelerimiz devam ediyor."
 
EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR
 
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.
 
a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
 
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
 
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
 
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
 
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.
 
e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
 
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
 
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
 
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
 
SINAV TARİHLERİ
 
İşte bu yıl yapılacak ehliyet sınavı ve başvuru tarihleri;
 
27 Haziran 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 6 Nisan-12 Haziran 2015
 
22 Ağustos 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 1-21 Temmuz 2015
 
10 Ekim 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 25 Ağustos-15 Eylül 2015
 
12 Aralık 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 16 Ekim-17 Kasım 2015
 
SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
27 Haziran 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 07 Temmuz 2015 tarihinde açıklanacak.
 
22 Ağustos 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları ise 02 eylül 2015 tarihinde açıklanacak.
 
10 Ekim 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 20 Ekim 2015 tarihinde açıklanacak.
 
12 Aralık 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavının sonuçları 22 Aralık 2015 tarihinde ilan edilecek.