BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ehliyet sınav soru cevapları 23 Aralık ehliyet sınavı yorumları

Ehliyet sınav soru ve cevapları ehliyet puan hesaplama nasıl yapılır? 23 Aralık ehliyet sınavına giren binlerce aday ehliyet sınav sonucunu merak ediyor. 4 Ocak 2018'de ise ehliyet sınav sonuçları yayınlanacak? Peki ehliyet sınav soruları nasıldı yorumlar neler?

Abone ol

Binlerce adayın ehliyet almak için girdiği yazılı sınav bugün yapıldı. 2017'nin son sınavı olan ehliyetten en az 70 ve üzeri puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazacak. Peki ehliyet sınav soruları nasıl cevap anahtarı yayınlandı mı?

Ehliyet sınav soruları cevapları ne zaman açıklanır sorusunun cevabı ve ehliyet sınav yorumları merak ediliyor. Ehliyet sınavı soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Motorlu Taşıtlar Sınavı her sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda beş defa yapılıyor. 2017 yılında 5. Sınav 23 Aralık Cumartesi günü yapıldı. Sınavdan çıkan adaylar sonuçlar açıklanmadan önce sorulara ve cevaplara bakarak tahmini puanlarını hesaplamak istiyorlar.Ehliyet sınavında 50 soru sorulur. Sınavda dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Bu soruların 23 tanesi Trafik ve çevre dersinden, 12 tanesi İlk yardım dersinden, 9 tanesi Araç tekniği dersinden, 6 tanesi Trafik adabı dersinden oldu. 

EHLİYET SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Fakat ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Sınavdan 70 ve üzeri alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazacak. 

23 ARALIK EHLİYET SINAV YORUMLARI SORULAR NASILDI?

Binlerce adayın girdiği sınavda 50 teknik bilgi soruldu. Kitapta yer alan ve çıkmış soru örneklerine çalışan adayların sınavı iyi geçti.