BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ehliyet sınav sonuçları direksiyon sınavı ne zaman?

21 Aralık tarihinde yapılan ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak tarihinde açıklandı. Ehliyet sınavından 70 ve üzeri alan adaylar direksiyon sınav tarihlerini merak ediyor. Peki direksiyon sınavı ne zaman yapılacak MEB akademik takvimi tüm detaylarıyla internethaber'de.

Abone ol

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazandı. Ehliyet sınavından geçen adaylar direksiyon sınavına girecek. Peki direksiyon sınavı ne zaman yapılacak?

Uygulanan yazılı sınavında barajı geçerek birinci aşamayı tamamlayan sürücü adayları, ikinci aşama olan direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Direksiyon sınavını da geçen adaylar ehliyetlerine kavuşabilecekler. Peki, direksiyon sınavı  ne zaman? İşte direksiyon sınavı hakkında tüm detaylar...

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?  2017 yılının son yazılı ehliyet sınavı 23 Aralık'da yapılmıştı. Yapılan yazılı sınavın sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Açıklanan sonuçlarda baraj puanı 70'i geçen sürücü adayları ikinci aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. İlk aşamayı başarı ile bitiren sürücü adayları direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, direksiyon sınavının yapılacağı tarih konusunda bir bilgi vermedi ancak bir önceki dönemlere bakıldığında ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından direksiyon sınavı 15 ve 22 gün arasında yapılıyor.