BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL

Eğitime kar engeli

Artvin’de kar hayatı olumsuz etkiledi. Yollar ulaşıma kapandı. Okullar tatil.

Abone ol Artvin’de, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlk ve orta dereceli okullar tatil edilirken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, elektrik hatlarında arıza meydana geldi.

Kar kalınlığı il merkezinde 40, Şavşat ve Murgul ilçelerinde ise 50 santimetreyi aştı. Artvin merkezde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi. Ardanuç’ta 2, Borçka’da 9, Murgul’da 10, Şavşat’da 15 olmak üzere toplam 36 köy yolu ulaşıma kapandı. Elektrik hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle, Ardanuç İlçesi'nde 49, Borçka’da 36, Murgul’da 10 ve Şavşat’ta 5 olmak üzere 100 köye enerji verilemediği bildirildi. Artvin’i Ardahan’a bağlayan 2640 metre rakımlı Sahara geçidi yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı.

GÜMÜŞHANE'DE KÖY YOLLARI AÇILDI
Gümüşhane’de önceki gece kar nedeniyle kapanan 21 köy yolu ulaşıma açıldı. Ancak, İkisu - Şiran karayolunun Tersun Dağı ve Gümüşhane - Yağmurdere Karayolu’nun Kostan Dağı geçitleri, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bayburt - Araklı yolu Dağbaşı ve Bayburt - Soğanlı Dağı geçitleri de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, Bayburt’un Aydıntepe İlçesi'ne bağlı 3 köyle de ulaşım kesildi.

İkizdere- Erzurum karayolu üzerinde bulunan 2640 rakımlı Ovit Dağı geçidinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.