BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89

Eğitimde “Bilim Akademisi” nasıl olacak?

Öğrencilerin yetenekleri tesbit edildiği anda başarılı olunur...

GÜNCEL:

Bilindiği üzere rektör seçimlerinin bir kısmı (12-14) Haziran ayında yapılmış ve 21 rektör geçtiğimiz ay atanmış, 27 Temmuz’da yapılacak 17 üniversite rektör seçimleri ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu rektörlerin görevi önümüzdeki günlerde doluyor. Ya görevleri uzatılacak, ya da KHK ile yeniden düzenlenecek. Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4. maddesinin 3. fıkrası şöyle; ".....Yeni rektör atanıncaya kadar rektör veya vekilinin görevi devam eder."

YÖK ve YÖK Kurul Üyeleri ve atanan rektörler konusunda, son günlerde  yoğun tartışmalar yapılıyor.

AK Parti MV Sn. Metin Külünk, her yerde bu konuyu dile getiriyor ve “Acele edilmeli, şu ana kadar üniversitelerde yapılanlar %20 civarında” gibi bir iddiada bulunuyor. () ve

Ancak, 20 Bakan dışında, 296 AK Parti MV den; ne destek, ne yalanlama var, çıt yok!… İlginç!...

Alınan bilgilere göre son durum şu;

KHK Kararname ile YÖK’te değişiklikler yapılacak, tüm rektörler görevden alınacak, (ya bazıları alınacak ya da aynı rektörler atanabilecek) sonra  rektör adayı olabilecek isimler için kriterler getirilip süre verilecek, kriterlere uygun isimler, rektör olabilmek için YÖK’e başvuracak, bu adayların içinden belirlenecek isimler Cumhurbaşkanına sunulacak. (Ya da Cumhurbaşkanı,YÖK teklifini gerek duymadan  doğrudan atama yapacak) Cumhurbaşkanı da bu isimlerden birisini üniversiteye rektör olarak atayacak.

Bayram sonu okullar açılıyor. Belki de siz bu yazıyı okurken KHK yayımlanmış olacak.