BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitim şurası karıştı içki dersi şoku!

19. Eğitim Şurası'nda Turizm Otelcilik liselerinde okutulan bir dersin kaldırılması için verilen teklif kriz çıkardı. Eğitim-İş sendikası şurayı terketti.

Abone ol

EĞİTİM Bir-Sen tarafından 19. Milli Eğitim Şurası’nda kaldırılması önerilen alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi komisyonu karıştırdı. Önce teklif reddedildi sonra da kabul edildi.  Bunun üzerine Eğitim İş sendikası şurayı terketti.

19. Milli Eğitim Şûrasunun dördüncü gününde Turizm Otelcilik ve turizm liselerindeki bir ders sebebiyle kriz patladı.

Eğitim-Bir-Sen, Anadolu otelcilik ve turizm liselerinde verilen alkollü içki ve kokteyl hazırlanması dersinin kaldırılmasını önerdi.

ÖNCE REDDEDİLDİ SONRA ONAYLANDI

Bu öneri komisyonda oylandı ancak reddedildi. Bunun üzerine öğleden sonraki oturumda Eğitim Bir-Sen temsilcileri konuyu yeniden gündeme getirdi. Reddedilen öneri bir kez daha oylandı. Bu kez öneri kabul edildi. Yani bu dersin kaldırılması yarın şûra genel kuruluna sunulacak öneriler listesinde olacak.

19.-eğitim-şurasi.jpg
EĞİTİM İŞ ŞURAYI TERKETTİ

Yeniden oylama sırasında ise salonda tartışma çıktı. Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz, reddedilmiş önerinin yeniden gündeme getirilemeyeceğini belirtti, öneri oylamada geçince ise salonu terk etti.

Eğitim-Sen temsilcileri ise işleyişte usulsüzlük olduğunu belirterek tutanak tuttu. Tutanakta komisyon başkanının taraflı davranarak Eğitim Bir-Sen’in önerilerine pozitif ayrımcılık yapıldığı, komisyonun aldığı kararların meşruluğunu yitirdiği belirtildi.

eğitim-şurasi-içki-dersi.jpg