BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  SAĞLIK

Eğer uygun donör bulunmazsa 18 aylık bebek hayatını kaybedecek

AĞRI'nın Taşlıçay ilçesinde, karaciğer yetmezliği sebebiyle vücudu sararan 18 aylık Şerzan Arslan'ın sağlığına kavuşması için uygun donör bulunması gerekiyor.

Abone ol

Mizgin (21) ve Emrah Aslan (29) çiftinin 18 aylık ikinci çocukları Şerzan Aslan'ın vücudunda doğumundan 2 hafta sonra sararmalar olunca bebek, Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Minik Şerzan, muayenesi sonrası Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. Buradaki tetkikler sonucunda "karaciğer yetmezliği" teşhisi konulan Şerzan, bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Hastalığı nedeniyle göz akı dahil vücudunun büyük bölümü sararan ve karnı şişen Şerzan'ın sağlığına kavuşması için organ nakli gerekiyor. Aile, uygun donör bulunması için yardım istiyor.

YARDIM BEKLİYORLAR

Baba Emrah Aslan, yaptığı açıklamada, "Nakil merkezinde benim ve annesinin kan testini yaptılar ama uyuşmadı. Çocuğum 0 Rh pozitif kan grubunda. Bize 'Ailenizde kan uyuşan kimse varsa getirin bakalım' dediler. Uyuşma olsaydı karaciğerin dörtte birini çocuğa vereceklerdi. Akrabalardan araştırdık, kimsede yoktu." dedi.

Nakil için sıraya alındıklarını anlatan Baba Aslan, bebeklerinin durumunun şu anda kötü olduğunu ifade ederek, "Evde çaresiz şekilde bekliyoruz. Allah rızası için yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Anne Mizgin Aslan da şunları söyledi: "Korkuyla yaşıyorum. Bir buçuk yıldır çok acılar çektim, sürekli Erzurum'a gidip geliyoruz. Ben bu acılarla ölmesini istemiyorum. Oğlumun sesini duymalarını istiyorum. Sürekli ağlıyor, acı çekiyor. Türkiye'nin buna kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Allah rızası için nakil istiyoruz."