BIST 9.677
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.420,40
HABER /  SEÇİM

Eğer seçilirse Türkiye'de bir ilk olacak

Seçilirse Türkiye’de ilk olacak, üniversite öğrencisi muhtar adayı oldu.

Abone ol

Üniversite öğrencilerinin çok olduğu Kötekli Mahallesi'nde muhtar adaylığını açıklayan Barış Esen, ‘Sorunu çözmek için yaşamak gerekir’ diyerek aday oldu.

HEM DERS, HEM SEÇİM PROPAGANDASI

4 bin 100 seçmenin bulunduğu Kötekli Mahallesinde ikametgahı Muğla’da olan yaklaşık 900 öğrenci bulunduğunu belirten Barış Esen, “Öğrenci arkadaşlarımızın yanı sıra, esnaf ve memurlardan da büyük destek görüyorum” dedi. Gündüzleri derslere giren, dersten arta kalan zamanının büyük bölümünü Üniversite içinde ve mahallede broşür dağıtarak geçiren Barış Şen 5 bin adet bastırdığı el broşürlerini kafe, restaurant, kahve ve evlerde vatandaşlara dağıtıyor.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK DESTEK

Üniversite öğrencileri Muhtar adayı Barış Esen’i sonuna kadar destek vereceklerini açıklarken, “Kötekli mahallesinde kalanların yüzde 95’İ öğrenci. Öğrencilere bir öğrencinin yönetmesi daha iyi olur. Öğrenci olarak bizim sorunlarımızı sadece bir öğrenci bilebilir. Bizim sorunlarımızı, bizim ne yaşadığımızı diğer adaylar bilemez. Oyumuz kesinlikle Barış Esen’e. İnşallah seçilir ve biz de olmasını çok istiyoruz” derken, Kötekli esnafları isi, “Barış Esen’in aday olmasını olumlu bakıyoruz. Genç fikirlerin olmasını istiyoruz. Başarılı olması için sonuna kadar destekliyoruz” dediler.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAĞIM”

Kötekli Mahallesi Öğrenci muhtar adayı Barış Esen aslen Zonguldaklı olduğunu söylerken, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Konaklama İşletmeciliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Bu yıl okulum bitecek. 28 yaşındayım ve 2008 yılında 15 ay askerlik görevimi tamamladım. Şartlarım uygun olduğu için yerel yönetimlerde söz sahibi olmak istedim. Öğrenci arkadaşlarımın derdini en iyi ben anlarım. Mahallemizin en önemli problemi, alt yapı, arıtma problemi var. Öğrencilerin yaşam koşullarına önem verilmiyor. Muhtarlığı kazandığım takdirde öğrencilere daha fazla değer verilmesini sağlayacağım. Yerel halkımız, akademisyenler, öğrenci arkadaşlarım, doktorlar, hemşireler çok büyük destek veriyorlar. İnşallah seçimi kazanacağız ve bir değişim olacak, bunun yanında Türkiye’de de bir ilk olacak. Umarım bu ilk olmanın avantajını da kullanırım” dedi.

BARIŞ ESEN KİMDİR?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Konaklama İşletmeciliği 4. Sınıf öğrencisi Barış Esen, 1986 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta, Liseyi Çaycuma Oktay Yurtbay Anadolu lisesinde tamamladı. 4 yıl ticaret ile uğraştı. Bu esnada yerel bir radyoda sunuculuk ve program yaptı. 2008 yılında askerlik görevini tamamladı. 2010 yılında girdiği Üniversite sınavlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Konaklama İşletmeciliği bölümünü kazandı.