BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.425,17
HABER /  DÜNYA

Eğer İsrail İran'a saldırırsa...

Hizbullah lideri İsrail'in İran'a saldırması halinde nasıl tavır alacaklarını açıkladı...

Abone ol

Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırması halinde nasıl bir tavır takınacaklarını açıkladı. Nasrallah, İran'ın, örgütten İsrail'e saldırmasını istemeyeceğini söyledi.

İran'ın finanse ettiği Hizbullah örgütünün lideri Şeyh Hasan Nasrallah, video bağlantısıyla binlerce destekçisine seslendi. Nasrallah, "İsrail'in İran'a saldırması durumunda buna verilecek yanıt üzerinde bir karara varacağız. Ancak İran bizden İsrail'e saldırmamızı istemeyecek" dedi. Nasrallah, ''İsrail, İran'ın nükleer tesislerini bombalarsa ne olacağı hakkında spekülasyon var. İran yönetiminin, Hizbullah'tan herhangi bir şey yapmasını istemeyeceğini söyleyeyim. O gün oturacağız, düşüneceğiz ve ne yapacağımıza karar vereceğiz'' diye konuştu.

'UYUŞTURUCU DİNEN YASAK'

Şeyh Nasrallah, ABD'nin, Hizbullah'ın ''dinen yasak olan'' uyuşturucu kaçakçılığı ve para aklama işlerine bulaştığı yönündeki suçlamalarını da reddetti.

Hizbullah lideri Nasrallah, örgüt hakkındaki bu suçlamaların ''yalan ve uydurma'' olduğunu ifade ederek, örgütü, İran'ın finanse ettiğini ve para sıkıntısı çekmediklerini kaydetti.