BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Eğer cemaate operasyon yapılırsa...

Başbakan Erdoğan'ın sık sık 'inlerine gireceğiz' denilen cemaate yönelik neden hala operasyon başlatmadığı sorusuna Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Almanya dönüşü cemaatle ilgili yaptığı son açıklamalar neyin işareti? Erdoğan'ın "Pennsylvania, gerilimlerin tam göbeğinde. Şu anda hangi taşı kaldırsan altında o çıkıyor" sözleri bir operasyon işareti mi?

Bu soruların yanıtını cemaat ve Gülen konusunda uzman kalemlerden Vatan si yazarı bugünkü köşesinden verdi.

"Her taşın altından Pennsylvania çıkıyor" başlıklı bugünkü yazısında Çakır, hükümetin cemaate yönelik operasyon söylemenin bir karşılığı olmadığını yazdı.

Hükümetin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi cemaate operasyon konusunda tedirginlik içinde olduğunu söyleyen Çakır, "Zira eğer cemaat sahiden her taşın altındaysa ki bana göre bu tespit çok abartılı değil, böylesi bir operasyona karşı etkili bir direniş gösterebilir" uyarısında buludu. 

Ruşen Çakır'ın bugünkü yazısından Gülen-AK Parti savaşıyla ilgili çarpıcı detaylar..

"...Aslında Erdoğan’ın 17 Aralık’tan bu yana cemaat aleyhine yaptığı tüm konuşmaların içeriği böyleydi ancak yanılmıyorsam şu ana kadar doğrudan "hangi taşı kaldırsan altında Pennsylvania çıkıyor" dememişti. Artık demiş bulunuyor ve bundan 5 yıl önce benzer şeyleri söyleyenlerin başına geldiği gibi kendisine "paranoyak" diyen çıkmıyor.

Lakin üçüncü şahıslar, kesimler arasında, Erdoğan’ın her türlü melanetten cemaati sorumlu tutmasını inandırıcı bulmayanların sayısı her geçen gün artıyor. İktidar partisinin cemaati bir tür "günah keçisi" olarak gördüğü, gündemi değiştirmek için onun adını andığı kanısı güçleniyor.
Bunun başlıca nedeni Erdoğan’ın sık sık "inlerine gireceğiz" diye tehdit etmesine rağmen cemaate yönelik ciddi bir soruşturmanın henüz başlamamış olması.

Başbakan bu sefer de gazetecilere cemaat için, "Yargıda ve güvenlikte kendilerini güçlü görüyorlar. Ama çözeceğiz. Bir takvimimiz var ama bu ilan edilecek bir takvim değil" demiş.

HELE Kİ ERDOĞAN ADAY OLURSA...

Kuşkusuz her an her şey olabilir ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, hele kendisi aday olacaksa Erdoğan’ın cemaate karşı iddialı bir operasyon konusunda çok tereddüt edeceğini düşünüyorum. Zira eğer cemaat sahiden her taşın altındaysa ki bana göre bu tespit çok abartılı değil, böylesi bir operasyona karşı etkili bir direniş gösterebilir.