BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'tan süper espri

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egeen Bağıştan, AB toplantısında salonu kırıp geçiren espri

Abone ol

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo da Vinci Programı'nın Mesleki Hareketliliğe Katkısı" konulu izleme toplantısına katılarak konuşma yapan Bağış, konuşması sırasında 'Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da vinci' esprisi yaptı.

Leonardo da Vinci Programı'nın Türk halkı için çok önemli olduğunu, çünkü halkın hayatına dokunduğunu belirten Bağış, şunları söyledi:

"GEÇEN GÜN KAMYON SÜRDÜM, LEONARDO DA VİNCİ"

"Hani bir espri vardır, espri sınırlarını biraz zorlayan bir şeydir, ama halkımızın diline işlemiştir, 'Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da vinci' diye. Özellikle gençler arasında çok sık kullanılır. Espridir ama programın önemini ve içeriğini anlatıyor. Çünkü Edirne'deki bir kamyon şoförü de, Afyon'daki bir marangoz da, Bartın'daki bir hakim de, ya da Ankara'daki bir çırak da bu program sayesinde Avrupa'daki muadillerini gidip yerinde görebiliyor, bilgi alışverişinde bulunabiliyor."

"FONLAR YÜZDE 40 ARTACAK"

Bakan Bağış, Ak Parti hükümeti ile son 9 yılda aynı Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunda olduğu gibi, Türkiye'nin demokratikleşmesi, şeffaflaşması, zenginleşmesi için çok hassas, ince çizgilerle önemli noktalara gelindiğini söyleyerek, "Birileri İmam Hatip Lisesi mezunu başbakanı kabullenemeyeceğimiz düşüncesi ile kendi çaplarında engeller ortaya koydular. Ama gelin görün ki o İmam Hatip Lisesi mezunu Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki gelmiş geçmiş en başarılı başbakan oldu. Demek ki insanları hor görmemek, herkese fırsat vermek lazım " diye konuştu.

AB'den bu tür programlar için alınacak fonlarda gelecek yıl için yüzde 40 artış olacağını da duyuran Bağış, Türkiye'nin bu fonları en iyi değerlendiren ülkeler arasında yer aldığını bildirdi. Bağış, şimdiye kadar 250 bin vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmadan AB ülkeleri standartlarında eğitim aldığını söyleyerek, 2004 yılından bu yana bunun için 370 milyon avro ayrıldığını kaydetti. Bağış, AB fonlarını en iyi değerlendirme konusunda çok kararlı olduklarını belirterek, doğudaki insanların Türkiye'ye imrenerek demokrasi mücadelesi vermekte olduğuna işaret etti.

Bakan Bağış, katsayı konusundaki eşitsizliği ya da kılık kıyafet konusundaki bazı yaklaşımları Türkiye'nin artık geçmişte bıraktığını söyleyerek, "Biz birbirimizi değiştiremeyiz, asırlardır değiştiremedik, bundan sonra da değiştiremeyiz. Ama birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip, saygı duyup birlikte ter dökmeye başlarsak işte o zaman Türkiye gerçekten kalkınır" dedi.