BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış'tan ilk açıklama geldi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin ilk kez konuştu.

Abone ol

AB Bakanı Egemen Bağış, İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak, “İğrenç bir komployla karşı karşıyayız. Gerekli açıklamayı vakti zamanı geldiğinde yapacağız" dedi.

TBMM'ye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gazetecilerin İstanbul merkezli operasyona ilişkin sorusuna "Söylemem gerektiği zaman söyleyeceğim" karşılığını verdi. Gazetecilerin "Ne zaman? " sorusu üzerine Bağış, "Onu da bana müsaade edin" dedi.

Bağış, bir gazetecinin "Özel kalem müdürünüzün attığı bir tweet var, para sayma makineleriyle ilgili" sözleri üzerine, "Onu kendisine sorun" diye konuştu.

BEN RAHATIM!

Bağış, "İstifanızı verdiğiniz yönünde haberler çıktı" denilmesi üzerine de "Gerekli açıklamayı gerekli gördüğüm zaman yaparım merak etmeyin. İğrenç bir komployla karşı karşıyayız. Gerekli açıklamayı vakti zamanı geldiğinde yapacağız" ifadelerini kullandı.Bağış, daha önce gazetecilerin soruları üzerine “Ben rahatım” demişti.

4 gün önce başlatılan İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, 89 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işadamı Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab da bulunuyor.