BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  POLİTİKA

Egemen Bağış'tan CHP'ye paket müjdesi!

AB Bakanı Egemen Bağış demokratikleşme paketinde yer alan eş başkanlık sistemini işaret ederek CHP'yi tiye aldı.

Abone ol

AB Bakanı Egemen Bağış demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirme bulundu. Demokratikleşme paketinin AB ile uyumlu olduğuna dikkat çeken Egemen Bağış CHP'ye de gönderme yaptı. "Muhalefetimize de müjde vermek isterim" diyen Bağış "Eş Genel Başkanlığın yolunun açılmasıyla CHP iç hesaplaşmalarından kurtularak güllerle dikenleri aynı anda Genel Müdür tayin edebilecek"sözleriyle CHP'yi tiye aldı.


Türkiye'de bugün bir demokrasi devrimi yaşadı. Prangasız siyaset ve engelsiz demokrasi adına bu kritik bir milattır. Türkiye için gerçek bir demokrasi ve özgürlük bayramıdır. 
Geçmişin birçok kronikleşmiş sorunu bir çırpıda çözülüyor, yapılamaz denilenlerin bugün bir bir yapıldığı bir Türkiye'de demokrasinin ayak sesleri çok daha güçlü bir şekilde hissediliyor. Biz üçüncü dönemin AK Parti'nin ustalık dönemi olacak demiştik. İşte ustanın ustalık eserlerinden birini daha Demokrasi Paketiyle müşahede ettik.

BUGÜNE KADARKİ EN KAPSAMLI REFORM PAKETİ

 Sayın Başbakanımız pakette "herkesin şaşıracağı maddeler olacak" demişti, sanıyorum bugün açıklamaları dinleyen destekçi veya muhalif herkesi şaşırtan, herkesin kendinden bir şey bulabildiği bir Paket oldu. 
Türkiye'nin bugüne kadarki en kapsamlı reform paketi aynı zamanda AK partinin reformcu kimliğini yitirmekle suçlayanlara en güzel cevap olmuştur. Türkiye tam gaz ileri demokrasiye doğru ilerliyor. Fakat gelinen nokta asla sürecin nihai noktası değildir, bu Türkiye'nin demokratikleşme sürecindeki bir nefes almadır.

Köy isimlerinden kamuda başörtüsüne kadar, seçim barajından farklı dillerde eğitime kadar bugün Türkiye AK Parti ile çok daha güzel yarınlara göz kırpmış oldu. 
Türkiye'nin makro ve mikro plandaki bütün kemikleşmiş sorunlarına eğilen bir demokrasi manzumesine şahit olduk. Bugün Türkiye'nin topyekûn 76 milyonuyla bagajsız, barajsız ve belasız bir demokrasiye yelken açtığı tarih olarak anılacaktır.

PAKETTE CHP'YE MÜJDE VAR!

Bu arada muhalefetimize de bir müjde vermek isterim. Eş Genel Başkanlığın yolunun açılmasıyla CHP iç hesaplaşmalarından kurtularak güllerle dikenleri aynı anda Genel Müdür tayin edebilecek.

Bugün Türkiye Avrupa Birliği yolundaki en büyük hamlelerinden birini gerçekleştirdi. Türkiye'nin AB'den yüz çevirdiğini, demokrasiyi bir kenara koyduğunu iddia edenlere en güçlü cevap yine bu paketle verilmiş oldu.

PAKET AB İLE UYUMLU

 Türkiye Avrupa Birliği sürecindeki sarsılmaz iradesinin tezahürü olan bu Demokratikleşme Paketi madde madde incelendiğinde aslında her birinin üzerinde AB müktesebatının etkisi görülecektir. Bunun yansımasını da ilerleme raporunda göreceğimize inancımız tamdır.
 Türkiye bugün ileri demokrasi mücadelesinde sürekliliğin sağlandığı reformcu, değişimci ve devrimci bir süreç yaşıyor. Demokrasi paketinin vatana, millete ve AB sürecimize hayırlı olmasını diliyorum.