BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış'ın kaseti mi çıktı?

Cumhuriyet gazetesi Bakan Egemen Bağış'ın kasedinin yayınlandığını duyurdu. Egemen Bağış twitterdan yanıtı verdi.

Abone ol

Cumnuriyet gazetesi, bir dönem haberleriyle "yargısız infaz yapıyorlar" diye eleştirdiği gazetelerin aynısını bu kez kendisi yaptı. Gazete, yargılama başlamadan soruşturma dosyasındaki fotoğrafları ve konuşmaları yayınladı.

Hükümete karşı sert muhalefetiyle bilinen Cumhuriyet gazetesi, Egemen Bağış'ın işadamı Reza Zarrab'tan çıkar sağlama iddiasıyla suçlandığını yazdı. Egemen Bağış İbn-i Sina'lı tweet ile cevap verdi.

Bağış, operasyonda adının geçmesi üzerine kendisine soru yöneltmek isteyen gazetecilere "Ben rahatım" karşılığını vermekle yetinmişti.

Gazete yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yürütülen soruşturma dosyasından, teknik takibe ilişkin görüntüleri yayınladı. İşte gazetenin soruşturma dosyasından aldığı dökümlerin ayrıntıları:

Bağış'ın, operasyonda gözaltına alınan İranlı Azeri işadamı ve müzisyen Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf’tan (Reza Zarrab) çıkar sağlama iddiasıyla suçlandığı öne sürülüyor. Soruşturma dosyasındaki fiziki ve teknik takip bulguları arasında Bağış'ın oturduğu sitedeki evi ile AB Bakanlığı’nın İstanbul ofisine yapılan ziyaret görüntüleri ile bazı konuşma kayıtları yer alıyor.

Kişi kendini bildikten sonra

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Twitter hesabında İbn-i Sina'nın "Kişi kendini bildikten sonra, onu bilmeyenlerin söylediklerinin hiçbir önemi yoktur" sözünü takipçileriyle paylaştı.

TESLİMATLAR

Dosya kapsamındaki telefon tapelerine dayanarak, Sarraf’ın adamlarına 500 bin dolar hazır etmelerini, aynı gün hediye paketi şeklinde hazırlanmış bir ayakkabı kutusu içinde teslimat yapılacağını söylediği öne sürülüyor.

Dosyada, ikinci 500 bin dolarlık teslimatın, hediye alınan marka bir takım elbise içinde tesliminin organize edildiği öne sürülüyor. Telefon konuşmalarında teslimat için adres "Hilpark Sitesi 47/ S Blok Daire: 1" diye veriliyor. Bu adresin Bağış'a olduğu iddia ediliyor. Dosyadaki iddiaya göre Bağış, hediye için Sarraf’a teşekkür ediyor.

Dosyaya göre, 29 Ağustos 2013 tarihinde yapılan bu teslimat için hediyelerin yüklendiği ticari taksi takibe alındı ve bu taksi “Hilpark sitesi”ne girerken görüntülendi.

Bağış'ın adresine ikinci teslimatın 10 Ekim 2013'te çikolata kutusu içinde yapıldığı iddiası da, kuryenin site girişinde görüntülendiği bilgisi eşliğinde dosyada yer alıyor.