BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış Gülen Cemaati'ne yüklendi

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, uzun zaman sonra AK Parti Şile İlçe Teşkilatının 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Bağış, “1999 yılından bu zamana bir Şileli kardeşiniz olarak ve bu günde Şile'den sorumlu milletvekili olarak buradayım. Ancak bu teşkilat öyle bir teşkilattır ki ne bu teşkilatı ve kurucu genel başkanını yasaklamaya çalışan o karanlık zihniyetler durdurabildi ne de kapatma davası açacak kadar alçalacak zihniyetler durdurabildi. Bu teşkilat öyle bir teşkilattır ki bu ülkede özgürlük getirebilmek için demokrasinin alanını genişletmek için bireysel hakları daha da zenginleştirmek için meclisin aldığı en saygın karara 410 el kaosa kalktı diyecek kadar hainleşenler bile bu teşkilatı durduramadı" dedi.

HİÇBİRİMİZİN VERİLEMEYECEK HİÇBİR HESABI YOK

Bağış, "Teşkilatlar, kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında öyle bir kenetlenmiştir ki ne Ergenekon'u ne Balyoz'u ne de dış güçlerin uşağı haline gelmiş yerli hain paralel organizasyonlar bu teşkilatı hiçbir şekilde sendeletemedi. Çünkü bizler kendimizden eminiz. Hiçbirimizin verilemeyecek hiçbir hesabı yok" diye konuştu.

17 - 25 ARALIK DARBE GİRİŞİMLERİ TEZGÂHLANDI

CHP'yi eleştiren Bağış, “Türkiye karanlık zihniyetin, yasakçı zihniyetin hala CHP denince milletin aklına jandarmanın dipçiği gelir. Hala postal gelir. Tek kanallı siyah- beyaz televizyon gelir. Manyetolu telefon gelir. Ama bunları aştı Türkiye. Türkiye artık dünyanın en saygın ülkelerinden birisidir. Ve bundan da birileri rahatsız oldu. Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en başarılı Mayıs 2013'ünde bir Gezi olayı adı altında bir darbe girişimi tezgahlandı. O tutmadı daha sonra 17 - 25 Aralık darbe girişimleri tezgâhlandı. Ama hepsine karşı bu milletin azmi ve bu teşkilatın kararlılığı Allah'ın izniyle her geçen gün Türkiye'yi yükseltmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

MİT'E DİL UZATMAYA KALKTI

“Türkiye'deki değişimden rahatsız olan ana muhalefet lideri var" diyen Bağış, "En son biliyorsunuz MİT'e de dil uzatmaya kalktı. Tabii nam-ı diğer Çakma Gandi'den başka bir şey bekleyemezdik. Kenya'ya gidip dönen ve Somali'ye gittiğini zanneden, yürüyen merdivenlere ters taraftan binmeye kalkan, hesap uzmanı olduğu halde yaptığı her hesapta çuvallayan bir kişi tutup ta MİT ,CHP'nin içini karıştırıyor deyince ben aslında şaşırmadım. Ama neye şaşırdım kendi milletvekili Rıza Türmen ona cevap verdi. 'MİT'in bizim içimizi karıştırmasına gerek yok bizim içimiz zaten karışık' diyen Türmen en doğrusunu söyledi. Ancak "Çakma Gandi"nin asıl rahatsızlığı ne biliyor musunuz?

Türkiye ile uğraşan ve MİT'inde görev alanı içerisine giren, hainlik peşinde olan, ulusal tehdit konumunda ki örgütlerle o kadar içli dışlı olmuş ki MİT'in ulusal tehditlerle mücadele kapsamında CHP'nin karıştırdıklarından haberdar olmasından her alde tedirgin oldu. Asıl korkusu o. Zamanında Rahşan affı ile kurtulduğu için başkalarına iftira atma konusunda, suç istinat etmek konusunda çok maharetlidir. Ama biz bu teşkilatın kararlılığı ile bunlara cevap veriyoruz" ifadesini kullandı.