BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  POLİTİKA

Egemen Bağış Esad'ın annesine seslendi

Avrupa Birliği Bakanı, katıldığı açılışta Reyhanlı saldırılarını değerlendirdi ve Esad'ın annesine seslendi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'a anneler gününde çağrıda bulunarak, "Hiçbir anne bir zalim doğurmak istemez. Sayın Mahluf, oğlunun kulağını da çek, ipini de sen çek. Belki evladının acısı yüreğini dağlar ama milyonlarca evlat kazanırsın" dedi.

Bakan Egemen Bağış, katıldığı bir açılışta Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamayı değerlendirdi.

Hatay'da patlayan 2 bombayı Türkiye'nin huzuruna, kardeşlik dokusuna, kalkınmasına atılmış bombalar olarak nitelendiren Bağış, "Anne sevgisinden nasibini alamamış olanların, canilerin, Reyhanlı'da anneleri de hedef alan ve birçok anneyi ağlatan bu saldırıları hepimizi çok üzdü. Adeta anneler günün bizler için matem gününe döndürdü. Elbette acımızı saklayacak değiliz ama o caniler şunu çok iyi biliyor.

"BİZ DEVLET OLMANIN GEREĞİNİ İYİ BİLİRİZ"

Türk milleti acısını sineye çekip, kendisine bunu yaşatanlar haddini bildirecek kadar güçlüdür. Bizim gücümüz, milletimiz dayanışma içinde bu güne kadar çok büyük acıları geride bırakmıştır. Şu anda devletin ilgili bütün bakanları görevinin başında Reyhanlı'dadır. Tüm bu farklı bakanlıkların topladığı bilgiler başbakanlık kriz masasında değerlendirilmektedir. Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapacaktır. Biz devlet olmanın gereğini iyi biliriz" diye konuştu.

BAKAN BAĞIŞ'IN ESAD'IN ANNESİNE MESAJI"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'a çağrıda bulunan Bakan Bağış, "Sayın Eenise Mahluf Suriye'deki eli kanlı diktatörün annesi. Hiçbir anne bir zalim doğurmak istemez. Hiçbir anne kendi insanını katleden, kendi şehirlerini bombalayan, günde ortalama 150 vatandaşını öldüren bir caninin anası olmak istemez. Sayın Mahluf, oğlunun kulağını da çek, ipini de sen çek. Belki evladının acısı yüreğini dağlar ama milyonlarca evlat kazanırsın, milyonlarca evladın hayır duasını alırsın" şeklinde konuştu.

İŞTE O ANLAR