BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ege Rallisi için geri sayım başladı

2014 Ege Rallisi, 12 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova’dan verilecek sembolik start ile başlıyor.

Abone ol

Kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından Forum Bornova, Ramada Encore ve Ströer katkıları ile organize edilen 2014 Ege Rallisi, 12 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova’dan verilecek sembolik start ile başlıyor.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan 485,20 kilometrelik yarış, asfalt zeminli parkurda toplam uzunluğu 120,60 kilometre olan 10 özel etapta büyük mücadelelere sahne olacak.

Yeni sezonun ilk ulusal yarışı olması sebebi ile heyecanla beklenen organizasyona hem sporcuların, hem de sporseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Ralli merkezi olarak İzmir Ramada Encore Otel’in kullanılacağı yarışın ilk günü, 12 Nisan Cumartesi günü sembolik startın ardından Beyler ve Gödence etaplarının ikişer kez geçilmesi ile saat 19:00’dan itibaren İnciraltı Kent Ormanı Otoparkı’nda son bulacak. 13 Nisan Pazar sabahı 08:30’da yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler, Beyler, Gödence ve Efemçukuru etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 15:50’den itibaren İnciraltı Kent Ormanı’nda yer alan finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde, 30 yaş üzeri ralli otomobillerinin katılımına açık Historic Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak olan organizasyon, ayrıca EOSK Mahalli Rallisi ile TOSFED Ralli Kupası’nda yarışan sporculara ek puan alma fırsatı yaratacak.

EOSK Başkanı Mustafa Şairoğlu yarış öncesi “Ekibimiz, iki gün boyunca devam edecek Ege Rallisi’nin Türkiye Ralli Şampiyonası açılışına yakışan bir yarış olması için çok çalıştı. Tüm sporseverleri, birçok sporcunun yeni otomobil ve yeni takımları ile görücüye çıkacağı Ege Rallisi’ne bekliyor, büyük heyecanı etaplarda yaşamaya davet ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yarış ile ilgili tüm bilgi ve neticelere EOSK’un resmi internet sitesi www.eosk.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.