BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ege Depremi Yunanistan'ı da vurdu acı haberler var

Son depremler Kos Adası açığında yaşandı. Ege Bölgesi'ndeki bütün illerden hissedilen depremde can kaybı yaşanmadı. Fakat komşu ülke Yunanistan'dan acı haberler geldi. Yunan medyasında yer alan habere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde Yunanistan'da 2 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında 30 yaşında bir Türk de var. 

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem Yunanistan'da yıkıma sebep oldu. Atina haber ajansının haberine göre İstanköy'de 2 kişi hayatını kaybederken çok sayıda da yaralı var. 

30 YAŞINDA TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos bir televizyona yaptığı açıklamada, deprem sonucu İstanköy Adası'nda ölen iki kişiden birinin 30 yaşında Türk diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi.

Eğlence merkezindeki duvarın çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Hacimarkos, yaralıların çoğunluğunun adadaki turistler olduğunu kaydetti.  Hacimarkos ayrıca, 120 yaralıdan tamamı turist olan 5'inin ağır yaralı olduğunu ifade etti.

Depremin etkisiyle büyük çatlaklar oluşan adanın limanı faaliyet dışı kalınca, tüm deniz seferleri iptal edildi. Adaya giden gemilerin yakındaki adalara yönlendirildiği belirtildi. Adadaki havalimanı ise faaliyette.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Özellikle turistik kent merkezinde büyük hasar meydana gelirken, Osmanlı döneminden kalan Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı. Ayrıca, Agios Nikolaos Katedrali'nin bir bölümü çöktü.

Adada hasar tespit ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MUĞLA'DA CAN KAYBI YOK
Muğla Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamaya göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Depremin yüzeye yakın olması nedeniyle deniz yükseldi. Artçılar devam ettiği için vatandaşın eve gitmemesi istenildi. 

Muğla son dakika deprem olay yerinden ilk görüntüler

Bodrum'da deprem sonrası tsunami onlarca araç ve tekne sürüklendi