BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Efsane valinin aracı satılıyor!

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu ile birlikte toplam 5 valinin makam aracı olarak kullandığı otomobil internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Abone ol

Tokat'ta 1984-1989 yılları arasında görev yapan efsane Vali Recep Yazıcıoğlu ile birlikte toplam 5 valinin makam aracı olarak kullandığı otomobil internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Türkiye'nin en genç valisi olarak 36 yaşında Tokat'a atanan Vali Recep Yazıcıoğlu'nun ilk makam aracı olan 1986 model Mercedes'i daha sonra kentte görev yapan Valiler Metin Turcan, Mehmet Özgün, Ayhan Çevik ve son olarakta Mehmet Gündoğdu kullandı. Ardından ihale ile satışa çıkarılan otomobil valilikte çalışan bir personel tarafından alındıktan sonra galeriye satıldı.

İLK GÜNKÜ GİBİ ORJİNAL

Bir oto galerisi tarafından internette, "Rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun makam arabası" olarak satışa çıkarılan 1986 Model 260 SE otomobil şimdiye kadar 323 bin 337 kilometre yol yaptı. 18 Bin TL'den satışa çıkarılan otomobil için internet sitesinde, "Aracımız tamamen orijinal olup, değişen hiç bir parçası yoktur. Aracımız Tokat Valiliği'nde makam aracı olarak kullanıldığı için ilk günkü kadar temiz ve orijinal bir şekilde durmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Vali Recep Yazıcıoğlu son olarak Denizli Valiliği görevini yürütürken 2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda tedavi gördüğü hastanede 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetmişti.