BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Efkan Ala'dan 'Tek hedefimiz var' açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Tek bir şeyimiz var. Devlet yapısını değiştirmek, dönüştürmek ve bize uygun hale, millete uygun hale getirmek" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anayasal kurumların başında bulunan zihniyet yapısının bir an önce değişmesi gerektiğini söyledi.

"1940 ve 50’lerde pozitivist eğitim almış bazı insanların zihinsel kodları oraya ait, halen aynı adamlar iş başında" ifadelerini kullanan Bakan Ala, mevcut anayasal düzenin düzen olmadığını belirtti.

EMEKLİ OLMALARINI BEKLİYORUZ

Bakan Efkan Ala, Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen 21. ASO Gündem Toplantısı’na katıldı. Ankaralı sanayici ve işadamlarına seslenen Ala, Türkiye’nin yeni bir anayasa ile yoluna devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Bugünkü anayasal kurumların zihniyetinin eskidiğine işaret eden Bakan Ala, "1940 ve 50’lerde pozitivist eğitim almış bazı insanların zihinsel kodları oraya ait, halen aynı adamlar iş başında. Aynı zihniyet yapısı anayasal kurumlarda iş başında. Bunları bekliyoruz ki emekli olsunlar da başkaları gelsin. Başkanları geldiği zaman da yine sizin yerinize yeni nesil gelecek ve o gelenler engel kalmış olacak.

ONLARIN ZİHNİYETLERİYLE PARALEL DÜŞÜNMEYECEK

Bu anayasal düzen düzen değil. Devletin temel kurumları belirlenmiş, neden temel kurumsa, oralara gelenler hep geç kalmış olacaklar. Sizin işlerinize yürütecek yeni girişimcilerden bile geç kalmış olacak. Onların zihinleriyle aynı paralelde düşünemeyecek. Bu bize maliyet olarak dönecek.” ifadelerini kullandı.

DEVLETİ BİZE UYGUN HALE GETİRECEĞİZ 

Yeni anayasa konusunda Türkiye’nin yeni bir düzene geçmesi gerektiğini işaret eden Bakan Ala şöyle devam etti: "Tek bir şeyimiz var. Devlet yapısını değiştirmek, dönüştürmek ve bize uygun hale, millete uygun hale getirmek. Milleti mi uygun hale getireceğiz? İşimiz belli. Milleti bir yere gönderemeyeceğimize göre bir yerden millet de getiremeyeceğimize göre milletin arzu ve isteklerine uygun bir düzen kuracağız. Burada da muhalefet partileriyle birlikte hareket ederek bir iklim oluşturalım. Biz Türkiye olarak yeni bir anayasayı bütün siyasetten istiyoruz."

DARBE HUKUKUYLA İŞ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ 

Darbe dönemlerinden kalan anayasanın değişmesi için siyasi partilerin de buna destek vermesi gerektiğini söyleyen Ala, "Gelişen demokrasi ve ekonomimizi yeni bir anayasal düzenle artık geri dönülmez biçimde garanti altına almalıyız. En önemli hedefimiz bu olmalı. Bugüne kadarki düzeni 1960’da mantığı kurgulanmış, 1970’de bazı yanlışlıklar verilerek geri alınmış, 1980’de tamamen yenilenmiş, bir darbe hukuku içerisinde iş yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin siyasi istikrarından daha kıymetli bir değeri yok" açıklamalarında bulundu.

efkan-ala.jpg