BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Efkan Ala'dan Gül'e mesaj: Başbakanımız bir konuşursa...

Abdullah Gül'ün veda resepsiyonundaki sözleri ve Lice'deki heykel provokasyonu hakkında konuşan Efkan Ala çarpıcı değerlendirmelerde bulundu...

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sitemkâr açıklamalarını yorumladı ve "Kim bilir Başbakanımız da konuşsa neler söylerdi" diye karşı salvo yaptı.

Âlâ, 'nifak-fitne' polemiğinden, Lice'deki heykel provokasyonuna, Abdullah Gül'ün veda resepsiyonundan, Almanya'daki dinleme skandalına kadar gündemdeki konuları TGRT Haber'de değerlendirdi.

"BAŞBAKAN KONUŞSA KİM BİLİR NELER SÖYLERDİ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son veda resepsiyonunda söylediği 'Bizim cenahta günlük konuşulur, öyle yaşanır. Ben bu partinin kurucusuyum; ama şahsıma saygısızlıklar yapıldı' açıklamalarını yorumlayan Efkan Âlâ, "Türkiye üzerine oynanan oyunları keşfetmiş, deşifre etmiş ve üstesinden gelmiş bir ekibin liderlerinin, politika yapıcılarının, kendilerine ilişkin oyunların kurbanı olmaları düşünülemez. Onlar her türlü hesabı, fitne fesadı, nifak tohumlarını ellerinin tersiyle iterler. Resmin büyüğüne bakılırsa, elbette Abdullah Gül'ün sözleri önemlidir. Herkes de Sayın Cumhurbaşkanı'na saygı noktasında dikkatli olmalıdır. Ama, ancak Sayın Başbakanımız da çok büyük saldırılara uğradı, o da konuşsa belki, daha büyük sözler edecektir. Sayın Erdoğan kim bilir neler söylerdi. Çünkü hiç beklemediği yerlerden nelerle karşılaştı. Siyaset biraz da böyle bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ UZUN YOLLARA HÜKÜM GİYDİK"

'Biz uzun yola hüküm giydik' Âlâ, 28 Ağustos'ta resmen Cumhurbaşkanı olacak olan Recep Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında sorun yaşanmayacağını ifade ederek, "Türkiye'nin sorunlarını çözmeyi hedeflemiş, bölgesindeki problemlere yönelik inisiyatif almayı politika olarak belirlemiş, dünyanın başka köşesinde bir insanlık dramı olduğunda onu yüksek sesle dile getirmeyi amaç edinmiş bir hareketin kendi içindeki sorunlara takılıp kalması akla aykırıdır; bu, düşünülemez bile... Onları çözer, yoluna yine devam eder. Bundan medet umanlar beyhude uğraşıyorlar. Bize zarar veremezler, kendi zamanlarını boşa harcarlar. Küçük hesaplar, ufak tefek engellemeler, basit dedikodular, bu harekete hiçbir hasar veremez. 'Güçlendirir' diyeceğim; ama onlara da o payeyi vermek istemiyorum" diye konuştu.

"İKİ ŞEHİDİN HESABINI ŞİMDİ KİM VERECEK"

Lice'deki heykel gerilimi üzerine de açıklamalar yapan bakan Âlâ, "Kimin kimin elinde oyuncak olduğunu bu millet çok iyi bilir. Kimin kimi nasıl kullandığını bu millet çok iyi bilir. Çözüm Süreci'nin baltalanmasındaki iş birliğine bakın... Çünkü o yapılar, bu sorun devam etsin istiyor, buradan besleniyorlar. Terör sorunu devam ederse, oradan nemalanıyorlar, Türkiye'nin güvenlik sorunu sürerse, oradan besleniyorlar. Şimdi iki şehidimiz var; kim bunun hesabını verecek" diye sordu.

"ALMANYA'NIN DİNLEMESİ NORMALDİR"

Efkan Âlâ, Almanya Federal İstihbarat Servisi'nin '5 yıl' süreyle Türkiye'yi dinlemesini 'normal' olarak karşıladıklarını da sözlerine eklerken; 'ancak' vurgusuyla, "Bu dinlemeler kamuoyu önünde olmayacak, kamuoyu önüne yansımayacak şekilde olursa" ifadelerini kullandı.