BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Efkan Ala'dan 5 soruya tek cevap!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'ın soru önergesindeki beş sorunun sadece birini cevapladı.

Abone ol

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ne bağlı Yarımca Atalar Mahallesi'ndeki sahil şeridinde, iskele karşısında bulunan çocuk parkının içine yapılan baz istasyonu bölge halkının tepkisine neden olmuştu. Birçok aile çocuklarını bu çocuk parkına göndermemeye başladı.

Çevresi tel örgü ile kaplanan ve yaklaşılmasının son derece tehlikeli olduğuna ilişkin uyarı levhaları da bulunan baz istasyonu MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın gözünden kaçmamış, Türkkan çocukların sağlığını tehdit eden baz istasyonu ile ilgili İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle Mayıs ayında soru önergesi vermişti.

Önergesinde Bakana 5 soru yönelten Türkkan Bakan’dan sadece tek sorusuna yanıt alabildi. Baz istasyonunun kurulumu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin izin vermediğini belirten bakan Ala, baz istasyonunun ne şekilde kurulduğuna dair bir açıklama yapmadı. Ala, Türkkan’ın “baz istasyonunun kaldırılmasına ilişkin adım atacak mısınız?” sorusunu da yanıtsız bıraktı. Türkkan’ın soru önergesi ve yaklaşık 6 ay sonra kendisine gelen cevap şöyle;

ekran-resmi-2014-11-26-14.51.53.png