BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Efkan Ala'dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının Taksim'de yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruları yanıtladı.

Abone ol

1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak isteyen sendika ve işçi örgütlerinin gözü hükümette. Kutlamalara ilişkin son açıklama ise İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi.

"Yasaklama yok" diyen Ala, Taksim'in kutlama alanı olmadığını söyledi.

Ala'nın açıklamaları şöyle:

"Yasaklama yok. Taksim kutlama alanı değil. Yenikapı, Maltepe’dir. Başka bir sendikamız da Kadıköy’de kutlayacak. Neden Yenikapı'ya gidilmiyor. Orası da merkez değil mi? Planlar yapılırken onlarca şey göz önüne alınır. Taksim'de kutlama olduğunda bütün İstanbul duruyor. 15 milyonun seyahat özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz Yenikapı da Maltepe’de. Artık İstanbul’da şehrin merkezi diyemeyeceğimiz yer var mı? Biz, 1 Mayıs'ın huzur ve güven ortamı içiresinde vatandaşlarımızın güvenliğini de devlet olarak sağladığımız bir ortamda yapılmasını istiyoruz. Bu hükümet döneminde 1 Mayıs tatil edilmiştir, bayram olarak ilan edilmiştir, ilk defa Taksim'de kutlanmasına izin verilmiştir ama biz vatandaşlarımıza çok daha güzel imkanları olan Yenikapı Meydanı'nı inşa ettik ve sunduk" dedi.