BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Edremit'te sağanak yağış felç etti

Edremit Körfezi'nde sağanak yağış sonrası birçok ev ve işyerleri sular altında kaldı.

Abone ol

Edremit Körfezi'nde sağanak yağış sonrası birçok ev ve işyerleri sular altında kaldı. Dere yataklarında bulunan ağırlarda ve kümeslerde bulunan birçok hayvan sel sularına kapılarak telef oldu.

Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, çok sayıda hayvan telef oldu. Edremit Körfezi'nde akşam saatlerinde yaklaşık bir saat etkili olan şiddetli yağış, su baskınlarına ve sele yol açtı. Edremit, yağmura teslim oldu. Yollarda bir çok araç mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların yardımına iş makineleri yetişti.edremithaberici.20121103033457.jpg

Edremit ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yağış yarım saat içerisinde ilçeyi su altında bıraktı. Yağmura yolda yakalanan vatandaşlar, sığınacak yerler aradı. Birçok cadde ve sokak ulaşıma kapandı. İtfaiye ve KİPA Kavşağı adeta göle döndü. Trafikte seyreden araçların bazıları suya gömüldü. Araçları, vatandaşlar iterek çıkarmaya çalıştı. İşyerinde mahsur kalanlar, iş makineleriyle kurtarıldı. Edremit Belediyesi İtfaiye garajı sulara teslim oldu. 

Bu arada düğüne giden üç araç Kipa kavşağındaki üst geçit yakınlarında kaza yapınca araç sürücüleri arasında kavga çıktı. Kavgayı trafik polisleri güçlükle ayırırken yine düğünde oynamak için Balıkesir’den gelen halk oyunları ekibinin aracı yolda mahsur kalınca benzin istasyonuna sığınarak yağmurun dinmesini bekledi. Ekip düğün öncesi provalarını benzin istasyonunda yaptı. Gençlerin yağışa aldırmadan oynamaları dikkat çekti. 

Belediyenin yaklaşık bir saatlik çalışmasından sonra yollar trafiğe açıldı. Bazı sürücüler, her yağmurda aynı manzaraların yaşandığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

Burhaniye'de ise Hocazade Deresi'nin taşması sonucu, İskele ve Adıyar mahallelerinde çok sayıda evi su bastı, bazı iş yerleri zarar gördü. 

Yağış nedeniyle, Gömeç İlçesinde bir üreticinin 70 küçükbaş hayvanı sele kapıldı. Bölgede çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Gömeç ilçesinde dere yatağındaki evler su baskınlarından dolayı sularla doldu. Bir çok eşya kullanılmaz hale geldi. Yine dere yatağında park halinde bulunan bazı araçlar da hasar gördü. Selden kurtulan bazı küçükbaş hayvanları da üreticiler hastalıktan korumak için kuru samanlarla örttü. 

Gömeç Kaymakam Vekili Nihat Nalbant, ilçede incelemeler yaptı.