BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64

"Editör el insaf, nedir bu başlık?"

Siz sevgili okurlarımızın en çok şikayet ettiği, eleştirdiği konulardan birisi haber başlıkları.

Siz sevgili okurlarımızın en çok şikayet ettiği, eleştirdiği konulardan birisi haber başlıkları.

Bazen bir habere sırf okunsun kaygısıyla "bomba" bir başlık atılıyor ve haberin içine girildiğinde  karşılaşılan hayal kırıklığı gerçekten de okurda bomba etkisi yaratabiliyor.

Bazen de haberdeki duyguyu vermek adına editör kantarın topuzunu kaçırabiliyor. Akabinde başlıyor sizlerden yorum yağmaya. " Editör el insaf nedir bu başlık?"tan tutun da " Bu habere bu başlık ne alaka?" tarzında yorumlarınız gözlerden kaçmıyor.

Bu hafta da sizlerin haber başlığından rahatsız olduğunuz bir haber vardı İnternethaber'de: " Asker nasıl şehit edilir izleyin!"

Okurlarımızdan bazıları  başlıktan rahatsız olduklarını hatta başlığı aşağılayıcı bulduklarını ifade ederek başlığın değiştirilmesini istediler.

Peki  başlığını okuduğunuzda rahatsız olduğunuz bu haber neyi anlatıyordu?

Osman Sınav'ın TRT'de yayınlanan dizisi Sakarya Fırat'ta yer alan sahneler üzerine yazılmış bir haber... Özellikle dizide bir Türk askerinin uzun namlulu bir silahla  kafasından vurulma sahneleri tartışma yaratmıştı.

İşte bu tartışmalara istinaden yapılmış haber de " Asker nasıl şehit edilir izleyin!" başlığı ile verildi.

Sizlerden gelen rahatsızlık üzerine İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'la haberin başlığını değerlendirdik.

Süleyman Özışık atılan başlığın sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. Duyulan rahatsızlığı anlattığımda ise "Bu başlığın amacı zaten rahatsız etmekti. Okurlarımız haberin içeriğini detaylı olarak okurlarsa başlığın bir ironi taşıdığını da farkedeceklerdir" diyerek konuya açıklama getirdi.

YARIŞMAYA VAR MISINIZ?

İnternethaber bilgi yarışması geçen hafta yayına girdi. Okurlarımızın hem bilgilerini yarıştıracağı hem eğleneceği hem de güzel ödüller kazanacağı bilgi yarışmasında şimdiden herkese bol şans dilemek istiyorum.

Yarışmanın en çok merak edilen kısmı elbette dereceye girenlere verilecek ödüller oldu. Ödüller şimdilik sürpriz ama aldığım duyumlara göre özellikle teknolojiyle ve internetle arası iyi olanlar için kaçırılmayacak ödüller gelebilir.
 
HAYRANLARIM OLMADAN ASLA!

Geçen hafta İnternethaber sosyal paylaşım ağlarının en büyüklerinden biri olan Facebook'ta sayfa açtı.

"Okurlarım olmadan asla!" diyen internethaber, Facebook diliyle şimdi de "hayranlarım olmadan asla!" diyor. 

Facebook'ta kurulan İnternethaber sayfasına girerek güncel gelişmeleri İnternethaber farkıyla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda haberlere buradan da  yorum yapabilir, beğendiğiniz haberleri diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Böylece Facebook'ta bir yandan eğlenirken bir yanda da günün son gelişmelerini buradan takip edenileceksiniz.
 
Merak edenler için şunu da yazayım İnternethaber Mutfak Ekibi de Facebook'ta. Günlük haberlerini okuduğunuz, bazen beğendiğiniz bazen eleştirdiğiniz editöreri ve yönetici kadrosunu görmek isteyenler İnternethaber'in Facebook sayfasından fotoğraflarını görebilir. Hatta hızını alamayıp fotoğraflara yorum da yapabilir. Artık gerisi size kalmış.

İŞTE OKURUN "EN"LERİ...
 
Okurun "en" leri başlığıyla verdiğim en çok okunan ve en çok yorumlanan haberler kısmını artık yazmıyorum. Çünkü çok okunan ve çok yorumlanan haberlerin listesini sizler anasayfadan takip edebilirsiniz.
Çok okunan haberler listesi zaten yayındaydı. Şimdi en çok yorumlanan haberler de yayında. Hatta oradan sadece haftanın değil, ayın "en"lerini görmeniz de mümkün. Dolayısıyla ikinci bir baskıya gerek yok diye düşündüm ama siz ne düşünürsünüz bilemiyorum.

Haftaya kadar siteyle ve haberlerle ilgili her türlü görüş, öneri ve şikayetlerinizi bekliyorum.

Sağlıcakla kalın.