BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77

Edirne'den Bursa'ya Bayram Tadında

Kültür turları ile Bayramda ülkemizde gezilip görülmesi gereken farklı bölgelere yolculuğumuza devam ediyoruz.

Merhabalar

Kültür turları ile Bayramda ülkemizde gezilip görülmesi gereken farklı bölgelere yolculuğumuza devam ediyoruz. Bursa-İznik-Trilye, Maşukiye, Ağva, Şile, Edirne, Kıyıköy, İğneada bayramda kültür turları yazı dizisindeki duraklarımız. İşte o turlar ve o turların ayrıntıları;

    

Bursa-İznik-Trilye Turu

Sabah saatlerinde başlayan yolculuk Yalova-Orhangazi-Gemlik güzergahından müze şehir İznik ‘e doğru hareket ediliyor. İznik Göl’ü etrafında yapacağınız gezi sonrasında ilk olarak surları, Ayasofya Müzesi, Yeşil Camii, İznik Müzesi, Nilüfer Hatun İmreti, Şeyh Kudbeddin Camii, Çini Kazı alanı göreceğiniz yerler arasında. Göl kenarındaki balık lokantalarında verilen serbest zaman sonrasında Roma Dönemi’nden kalan kalıntıları ve Antik Tiyatro, Süleyman Paşa Medresesi, Çini atölyeleri gezileri ve alışveriş molasından sonra Bursa’ya gidiliyor. Heykel, Yeşil Camii ve Yeşil Türbe, Emir Sultan Türbesi gezileri sonrasında serbest zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Tarihi Kapalı Çarşı ve Ulu Camii gezileri sonrasında Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane’ye çıkıp ve şehrin panoramik fotoğraflarını çekme fırsatı buluyorsunuz. Ardından Uludağ’a hareket edip geçirilen serbest zaman sonrasında konaklama ve akşam yemeği için otele gidiliyor. Ertesi sabah otelde alınan açık büfe kahvaltı sonrasında, Bursa’nın 45 km güneydoğusunda yer alan İnegöl’e hareket ediliyor. İshak Paşa Cami ve Külliyesi, Hamza Bey Cami, Yıldırım Cami (Cuma Camii), Kurşunlu ve Han, Ortaköy Kervansarayı İnegöl'de görülebilecek tarihi eserler arasındadır. İnegöl’ün meşhur köftesini tattıktan sonra 13 km batısında yer alan Sultan Köyü’nde XIV. yüzyılda yaşamış Germiyanoğlu Geyik Baba ile Balım Sultan adına, Orhan Bey tarafından yaptırılmış Geyikli Baba Türbesi ziyaret ediliyor. Boğazova Yaylası, Arabaoturağı Yaylası, Alaçam Yaylası panoramik olarak görüldükten sonra Türkiye’nin en büyük üçüncü mağarası olan Oylat Mağarası ile geziye devam ediliyor. Program bitimiyle akşam yemeği ve konaklama için otele dönülüyor. Turun üçüncü ve son gününde otelde alınan kahvaltının ardından Uludağ’ın kuzey eteklerindeki Cumalıkızı Köyü’ne gidiliyor. Etnografya Müzesi gezisi sonrasında serinlemek için Saitabat Şelalesi’ne gidip, şelale kenarında çay içmeyi unutmayın. Ardından Bursa’nın en iyi korunmuş ilçelerinden Mudanya’ya doğru yola çıkılıyor Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerini görebilirsiniz. Sahildeki balık lokantalarında yemek molası verdikten sonra Kumkaya Kilisesi’ni gezip, Mudanya’nın yazlık yerlerinden ve kiliseleriyle ünlü Trilye’ya gidiliyor. Serbest zaman sonrasında İstanbul’a dönüş için hareket ediliyor.

  

Bursa-İznik-Trilye Turu 18 Ağustos Cumartesi Sabahı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 3 Gece 4 Gün 367,99 TL

Bursa-İznik-Trilye Turu 18, 19 Ağustos Sabahları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 2 Gece 3 Gün 275,99 TL

                 

Maşukiye-Ağva-Şile Turu

İstanbul’dan sabah erken saatlerde hareket eden otobüs İzmit’e varıyor. Yerel halk olarak yıllara Keltepe olarak adlandırılan ve sonrasında kayak merkezi olduktan sonra Kartepe adını alan Kayak Merkezi’nde sabah kahvaltısı molası veriliyor. Molanın ardından Maşukiye’de rehber eşliğinde kısa bir yürüyüş yapılıyor. Sonrasında tektonik oluşumlar sonucu meydana gelen Sapanca Gölü’ne gidiliyor. Sapanca Göl’ü kenarındaki gezintinin ardından arzu edenle gözleme yiyebilir ya da geliş yolunda gördükleri alabalık tesislerinden canlı canlı gelmiş olan alabalıktan tadabilirler. Öğle yemeğinin ardından Kerpe’ye hareket ediliyor. Eskinin balıkçı kasabaları şimdinin turizm değerleri olan Kefken Sahil Turu sonrası Kerpe'ye gidiliyor. Akçakoca Türbesi ziyaretinin ardından konaklama ve akşam yemeği için otele gidiliyor.

  

Sabah otelde yapılan açık büfe kahvaltı sonrasında, ilk durak noktası ise, insanoğlunun sorunlarına ilginç icatları ile çözüm üreten Düzceli Mucit’in Atölyesi... Burada mucitin kendisinden çeşitli bilgiler alıp icatlarını gördükten ve hoş dakikalar geçirdikten sonra Güzeldere Şelalesi’ne doğru olan yolculuk başlıyor. 630 metre rakımlı olan bu şelaleye, 120 metre yükseklikteki blok kayaların üzerinden dökülen bir nehir demek daha uygun olacaktır. Öğle yemeğini açık havada aldıktan sonra (hava şartları müsait ise) bir kuş cenneti olan, su seviyesinin yanında nilüfer çiçekleriyle, sazlıklarıyla kuşları saklarken fotoğraf ve kuş gözlemcilerine kompozisyon oluşturan Efteni Gölü’ne gidiliyor. Sonrasında Düzce At Cifliği’ne gidilerek güzel bir ortamda hoşça vakit geçiriliyor. Bu sürede dileyenler ata binebilir, salıncakta sallanabilir, armut koltuklarda keyif çayı içebilir ya da akordeon çalmayı deneyebilirler. Ardından Samandere Köyü’ne gidilip Orman Bakanlığı’nca “Tabiat Anıtı” olarak ilan edilen Samandere Şelalesi’ni görülüyor. Şelale gezisi sonrasında El Sanatları Atölyesi’ne gidilerek alışveriş yapılabilir. Günün sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otelimize dönülüyor. Otele döndükten sonra dileyen misafirler Nefis Süt Ürünleri Fabrikası’na gidip Çerkez süt ürünlerinden ve peynirlerinden satın alma imkanı bulabilirler.

  

Turun son gününde otelden alınan kahvaltı sonrasında İzmit'in Çal Tepesi'nden doğup gelen Göksu ve Yeşilçay dereleri arasındaki deltaya, alüvyonlar üzerine kurulmuş Ağva'ya gidiliyor. Yemyeşil doğası, Karadeniz'in masmavi suları ile Ağva'da geçireceğiniz serbest zaman sonrasında Şile Bezi alışverişi yapabilirsiniz. Sonrasında eski bir Rum Köy’ü olan Yeniköy'e gidiliyor. Yeniköy Kilisesi ve kilise içerisindeki vaftiz yerini gördükten sonra öğlen yemeği için mola veriliyor. Ardından yolculuk Şile'ye... Ağlayan Kaya, dünyanın en büyük deniz fenerlerinden biri olan Şile Feneri, Şile Kalesi gezilerinin ardından limanda verilen çay-kahve molası sonrasında İstanbul'a dönüş yolculuğu başlıyor.

Maşukiye-Ağva-Şile Turu 18 Ağustos Cumartesi Sabahı Gidiş, 21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 3 Gece 4 Gün 340,39 TL

Maşukiye-Ağva-Şile Turu 18, 19 Ağustos Sabahları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 2 Gece 3 Gün 266,79 TL

    

Edirne-Kıyıköy-İğneada Turu

Sabah saatlerinde Edirne’ye başlayan yolculuk Edirne’ye varış ve şehirdeki görülecek sivil mimari ve tarihi eserleri geziliyor. Meriç Kıyısı’nda yenen öğlen yemeği ise programa keyif katan ayrıntılardan bir diğeri yemek sonrasında Edirne'ye 4 kilometre mesafede olan Karaağaç, Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Tren İstasyonu gezileriyle devam ediyor. Kısa bir çay molasının ardından Edirne şehir merkezine dönülüp Üç Şerefeli Camii, Eski Camii (Ulu Camii) ve Mimar Sinan'ın ustalık eserimdir dediği Selimiye Camii ve Arasta Çarşısı geziliyor. Alışveriş için ayrılan serbest zaman sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otele gidiliyor. Ertesi sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında dünyada sadece beş yerde var olan doğal yapısı bozulmamış, Subasar (Longoz) Ormanlarına sahip, 671 bitki çeşidini barındıran İğneada’ya gidip birçok eko sisteme ve biyolojik çeşitliliğe sahip yedi adet gölden görülmeye müsait Erikli ve Mert gölleri geziliyor. İğneada gezisinin ardından öğle yemeğini denize karşı keyifle yedikten sonra Dupnisa Mağarası’na gidiliyor.

  

Mağara ağzından yukarıya gürgen ve palamut ağaçlarıyla kaplı yamaçtan tırmanarak yaklaşık on beş dakikalık bir yürüyüşle Mağara'ya geliniyor. Sığınak olarak kullanılabilirliliği incelenmiş mağara ağzından çıkan ağaçların yanından geçerek merdivenden galeriye iniliyor. Mağarayı gezdikten sonra konaklama ve akşam yemeği için otele dönüş. Turun üçüncü ve son gününde panoramik Kırklareli gezisinin ardından Vize’ye gidiliyor. Küçük Ayasofya Kilisesi ve Vize Antik Tiyatrosu burada görülecek yerler arasında. Sonrasında yolculuk Kıyıköy’e… Kıyıköy Kalesi, Kıyıköy evleri, Kıyıköy Limanı sahili temiz havası, mimari dokusu, mükemmel doğası, enfes deniz ürünleri ile dikkatinizi çekmeyi başarıyor. Kıyıköy Çayı gezisinin ardından öğle yemeğini yiyip Saray üzerinden İstanbul’a dönüş yolculuğuna başlanıyor.

    

Edirne-Kıyıköy-İğneada Turu 18 Ağustos Cumartesi Sabahı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 3 Gece 4 Gün 395,39 TL

Edirne-Kıyıköy-İğneada Turu 18, 19 Ağustos Sabahları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 2 Gece 3 Gün 299,99 TL

Tadil tadında kalın.