BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.405,47
HABER /  GÜNCEL

Edirnedeki terör gerginliği sürüyor

Terör gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek için İstanbul'dan gelen 150 kişilik grup Edirne'ye sokulmadı.

Abone ol

Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve kente sokulmadıkları için geceyi Babaeski'de geçiren grup, yeniden Edirne'ye gelmek isteyince jandarma ekiplerince durduruldu.

Terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla dün İstanbul'dan Edirne'ye gelen ve kente sokulmadıkları için geceyi Babaeski'de geçirdikleri belirlenen yaklaşık 150 kişilik grup, açıklama yapmak için yeniden Edirne'ye gelmek istedi.

TEM Otoyolu'nun 30. kilometresindeki park alanında jandarma ekiplerince durdurulan 3 otobüsteki göstericilerin, araçlardan inmesine izin verilmiyor.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Akman'ın komutasındaki jandarma ekiplerine, Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri de destek veriyor.

Bu arada Cumhuriyet Savcılığı'ndan göstericiler için arama izni alan jandarma ekipleri, bölgeye basın mensuplarını yaklaştırmıyor. Jandarma ekipleri, görüntü ve fotoğraf alınmasını önlemek amacıyla gazetecileri park alanından yaklaşık 500 metre uzaklaştırdı.