BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Edirne'de son dakika işçiler göçük altında kaldı

Edirne'nin İpsala ilçesindeki Hamzadere baraj inşaatında çalışan 4 işçi göçük altında kaldı. İşçilerden birine ulaşılırken, 3 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Edirne'de Hamzadere sulamasında çalışan 4 işçi göçük altında kaldı. Son dakika bilgisine göre, işçilerden biri çıkarılarak yoğun bakıma kaldırıldı.

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyü civarındaki Hamzadere sulamasında çalışan 6 işçi göçük altında kaldı.

aa_picture_20150522_5410305_web.jpg

3 işçi çıkarılarak Keşan Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Diğer işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ile sağlık ekibi sevk edildi.

Göçük altından kurtulan işçinin isminin Eyüp Çolakbaş, kurtarılmayı bekleyen işçilerin isimlerinin ise İlker Karagedik, Mehmet Tanelo ve Veli Gök olduğu öğrenildi

aa_picture_20150522_5410306_web.jpg

İPSALAM KAYMAKAMI'NDAN GÖÇÜK AÇIKLAMASI

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için zamanla yarıştıklarını bildirdi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamzadere Barajı'ndaki kanal inşaatında işçilerin beton dökme işlemi yaptığını söyledi.

Henüz belirlenemeyen nedenle toprak kayması sonucu göçük meydana geldiğini anlatan Özdemir, "Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için zamanla yarışıyoruz. UMKE, AFAD ve diğer ekiplerimiz işçilerimizin sağ salim kurtarılması için çalışmalara devam ediyor. Teknik incelemenin ardından göçüğün nedeni anlaşılacaktır" diye konuştu.

Eyyup Özdemir, kurtarılan bir işçinin daha Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, toprak altında kalan 3 işçinin ise kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.