BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.479,33
HABER /  GÜNCEL

Edirne Valisine MHP'den de tepki geldi!

Mescid'i Aksa saldırısını kendi yöntemiyle "kınayan" Edirne Valisine bir tepki de MHP'den geldi. MHP, valiyi şov yapmakla suçladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Edirne Valisi Dursun Şahin'in, şehirde restorasyonu devam eden sinagogu müze olarak kulllanmaya karar verdiklerini açıklamasından sonra tepkiler art arda geldi. Valinin ibadethaneyi İsrail'in Mescid'i Aksa'ya düzenlediği baskına kızıp müzeye çevirmek istemesine ilk yanıt Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelmişti.

Valinin açıklamalarına bir tepki de MHP'den geldi. MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, sorunu başka sorunla çözmenin mümkün olmadığını söyledi. MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise, valinin daha üst makamlara gelebilmek için şov yaptığını ve samimi olmadığını söyledi.

İşte o açıklamalar...

MHP Kütahya milletvekili Alim Işık:

MAKSADINI ŞAN İFADELER


"Sorunu sorunla çözmek mümkün değil. Mescid'i Aksa'ya yapılan saldırı tüm dünyanın nefretini kazanacak kadar çok ciddi ve yanlış bir saldırı ama yanlışı yanlışla telafi etmek de mümkün değil. Onlar onu yaptı diye, Sayın Valinin böyle bir açıklama yapmasını doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.

Özellikle bu coğrafyada İslam alemine yapılan tüm saldırıların tamamının arkasında İsrail'in olduğunu burada yaşayan herkes bilir. Bunu bilerek akıllı davranmak zorundayız. Hele bir vali gibi sorumluluk makamını işgal edenler yangına körükle gitmemeli diye düşünüyorum.

Vali Bey'in açıklaması öfkeyle söylenmiş bir söz, biraz daha sakin ve sabırlı olması gerekir diye düşünüyorum, nefret suçu diyemeyeceğim, maksadını aşmış bir ifade dersek daha doğru olur.

MHP Adana milletvekili Muharrem Varlı:

YARANMAK İÇİN ŞOV YAPTI


Vali bana göre şov yaptı. Başbakana, Cumhurbaşkanına yaranmak için bir siyasi şova girişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü de valinin açıklamasının tersine bir açıklama yaptı ve oranın ibadethane olarak kalacağını söyledi. Vali, kendi görevini garantiye almak, daha üst görevlere tayin olabilmek uğruna sarfedilmiş samimiyetsiz bir söz.