BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  GÜNCEL

Edirne için acil eylem planı devreye girdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, nehir taşkınlarını önlemek için bir baraj yapılacağını söyledi.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'nin yaşadığı nehir taşkınlarını önlemek için Meriç nehrinden bir kanal açılacağını söyledi. Bakan Eroğlu, ayrıca yüksek yağışlarda taşarak Edirne'de hayatı olumsuz etkileyen Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine bir baraj yapılacağını da belirtti.

Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bulgaristan'da yaşanan yüksek yağışlardan sonra taşan Tunca ve Meriç nehirleri ile ilgili açıklama yaptı. Eroğlu, Edirne'nin bu taşkınlardan zarar görmemesi için Meriç nehrinden bir kanal açılması talimatının Başbakan Davutoğlu tarafından verildiğini söyledi.

Bulgaristan'ın enerji ürettiği barajlardan su bırakıldığını söyleyen Eroğlu, "Kendi ülkemizde bir barajı inşa ederek, Çömlekköy baraşı inşa ederek, en azından bizim topraklarımızda taşkınları önlemek ve bu barajdaki suları da sulamada kullanmak istiyoruz. Bunun talimatını da verdim. İnşallah bir sıkıntı olmadan Tunca ve Meriç nehirlerindeki taşkını önlemiş olacağız" diye konuştu.

Nehirlerin taşmasıyla ilgili olarak Bulgaristan hükümetiyle Dışişleri Bakanlığı'nın temasta olduğunu belirten Eroğlu, "Daha önce Bulgaristanda debi ölçüm tesisleri kurmuştuk. Sular Türkiye'ye ulaşmadan 20 saat önce gereken önlemi alıyoruz. En azından bunu yapabiliyoruz. Tunca Nehri'ndeki ıslahların tamamını yaptık, Meriç'te ıslah yaptık. Sadece Türkiye ile Yunanistan arasında adacıklar var, bu konuda tam mutabakat sağlayamadık. Onları da aşacağız" dedi.