BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.476,21
HABER /  GÜNCEL

Edirne hava durumu son dolu uyarısı saat kaçta?

EDİRNE hava durumu nasıl olacak, bugün Edirne'de hava durumu nasıl dolu yağacak mı soruları vatandaşların gündeminde. Saatlik Edirne hava durumu raporuna göre hafta boyunca Edirne'de şiddetli yağış, fırtına ve yer yer dolu yağışı görülecek. 5 günlük haritalı Edirne hava durumu güncel bilgisi de haberimizde.

Abone ol

EDİRNE hava durumu bugün nasıl, dolu yağacak mı? Edirne saatlik hava durumu raporlarına bakıldığında bugün ve hafta boyunca Edirne'de şiddetli yağışlar var. Öğle saatlerinde artacak olan şiddetli yağışlar akşama doğru azalsa da hafta boyunca Edirne'de etkili. 

Edirne 5 günlük hava durumu raporu

EDİRNE'DE BUGÜN DOLU YAĞIŞI VAR MI:Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmeler ve radar görüntülerine göre, Tekirdağ çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerine kadar il genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2.) olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara' nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde mevsim normalleri civarında iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra batı kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara' nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.