BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Eczacılara tek tek ihbarname

Türk Eczacıları Birliği ile ilaç alım sözleşmesini fesih eden SGK 24 bin eczaneye tek tek sözleşme ihbarnamesi gönderdi.

Abone ol

Posta yoluyla eczacılara ulaşan ihbarnamede TEB ile iptal edilen sözleşmenin 1 ay sonra biteceği belirtildi. Eczanelere, "Ancak sözleşmeniz, fesih bildiriminin tarafınıza ulaştığı tarihten itibaren bir ay sonra sona ereceğinden bu tarihe kadar kurumumuzla yeni sözleşme imzalamanız durumunda eczane provizyon ekranınız kapatılmayacaktır." çağrısı yapıldı.

İhbarnameler, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri aracılığıyla kurum ile anlaşmalı 24 bin serbest eczaneye gönderildi. Eczane sahiplerinin adına postayla gelen ihbarnamede vatandaşlara ilaç satabilmek için tek tek sözleşme yapılması önerildi. Ancak sözleşmesizlik için 17 Ocak 2010 sabahının bütün eczaneler için geçerli olmadığı ihbarnameye de yansıdı. Her eczaneye posta yoluyla ulaşan ihbarnameler yeni bir sözleşmenin tarihini belirleyecek. İhbarnamede sözleşmelerin tek tek 'Tebliğ tarihinden 1 ay sonrasından geçerli olmak üzere' fesih edildiği bildiriliyor.

TEB ECZACILAR TEK TEK SÖZLEŞME YAPMAYACAK

Türk Eczacıları Birliği ise 24 bin eczaneden tek tek sözleşme yapılmayacağına dönük imzalı dilekçeleri topluyor. Şu ana kadar eczanelerin yüzde 95'nin dilekçeyi ulaştırdığını vurguladı. Dilekçeler tamamlandığında tek tek sözleşme yapılamayacağına yönelik talepler Çalışma Bakanlığı'na bırakılacak.