BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Economist'in Kasım 2015 kapağı yeniden konuşuluyor

FETÖ darbe girişiminin ardından Erdoğan'ı hedef alan yazılarla öne çıkan İngiliz Economist dergisinin Kasım 2015 sayısı, yeniden gündemde.

Abone ol

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yayınlarıyla dikkat çeken The Economist'in Kasım 2015 sayısı kafaları karıştırdı.

The Economist'in '2016 yılında dünya' adlı dünya liderlerinin olduğu yeni kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olmaması dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Economist dergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yükleniyor.

Darbenin hemen ertesinde çıkan analizde "Eğer Erdoğan darbeyi atlatırsa daha güçlü bir konuma gelecek ve içerideki muhaliflerini ezmek için daha daha kararlı olacak" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan için "seçilmiş ama defolu"  ifadesini kullanan dergi, "daha fazla kan dökülme riski var" iddiasında bulundu.

Yine 23 Temmuz'da çıkan "Running out of Friends – Dostlukların tükenmesi" başlıklı bir diğer makale de alt başlık olarak ''Recep Tayyip Erdoğan Amerika, NATO ve AB'den uzaklaşıyor'' ifadesi kullanıldı.

Dergi kapağına taşıdığı Erdoğan fotoğrafına 'Erdoğan'ın intikamı' ile 'Darbe ve baskı' başlıklarını attı.

Makale son olarak, müttefiklerinin Erdoğan'ın davranışlarını olumlu

yönde değiştirmelerinin mümkün olup olmadığını sorguluyor.

ERDOĞAN YOK

Dünyanin en güçlü ve en zengin ailesi olan Rothschild'lerin elindeki bu dergi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeniden gündemde.

18. yüzyılın sonlarından başlayarak Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Alman kökenli Yahudi bir aile olan Rothschild'ler, en gizemli ve ülkelerin politikalarında etkin rol oynadığı ileri sürülüyor.

İşte bu gizemli ailenin sahibi olduğu derginin Kasım 2015 yılına ait kapak resim sadece bir tesüdüf mü?

2016 yılı icin önemli olacagı düsünülmus bircok insan resimde var, devlet baskanlarindan merkez bankası başkanlarına, toplumsal önderlere kadar. Ama Tayyip Erdoğan yok.

2016'da ona hicbir önem biçilmemiş. Beşar Esat bile varken 2016 yılında Tayyip Erdoğan'ın artık dunya sahesinden cekilecegini mi öngürdüler?