BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA

Ecevit'in baba evi müze olsun

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Bülent Ecevit'in baba evinin müze olmasını önerdi.

Abone ol

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Bülent Ecevit'in dedesinin, Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Sarıçam köyünde bulunan iki katlı ahşap evinin aslına uygun olarak restore edilerek müze haline getirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşeceğini belirtti.

Erçelebi, Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Sarıçam köyünde, Bülent Ecevit'in dedesi Şükrü Efendi tarafından yaptırılan, Ecevit'in babası CHP Kastamonu Milletvekili Fahri Ecevit'in de çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği iki katlı ahşap evi ziyaret ettiğini, buranın müze haline getirilmesini istediklerini ifade etti.

Açıklamasında, ''Evin müzeye dönüştürülmesi, Ecevit'in hayaliydi. Biz bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz'' ifadesine yer veren Erçelebi, evin içinde hala Ecevit ailesine ait eşyalar bulunduğunu anlattı.

Erçelebi, şunları kaydetti:

''Kültür ve Turizm Bakanı ile buranın röleve planının çıkarılması, aslına uygun olarak restore edilmesi sonra da müzeye dönüştürülmesi için görüşmeye gideceğim. Ecevit'in kimi zaman çalıştığı kimi zaman düşünce ürettiği bu evi, gelecek kuşaklarımıza müze olarak taşımalıyız. Ecevit'in çalışma odasını gelecek kuşaklara göstererek yeni Ecevitler çıkması için ilham vermeliyiz.''