BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.428,87
HABER /  GÜNCEL

Ecevit'e başbakanlıktan çekil talimatı!

Eski DSP Milletvekili bugünün CHP'lisi Emrehan Halıcı Ergenekon Davası'nda verdiği ifadede Bülent Ecevit hakkında bilinmeyenleri açıkladı...

Abone ol

Bülent Ecevit'in DSP'sinde grup başkan vekilliği yapan, CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın talebi üzerine 'Ergenekon' davasında ifade verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Mehmet Haberal ile aralarında bir husumet olup olmadığını sordu.Haberal'ın kendisine dava açtığını, ancak beraatla sonuçlandığını belirten Halıcı, Başkent Üniversitesi doktorları tarafından açılan tazminat davalarının da lehine sonuçlandığını, Haberal ile aralarında bir husumet olmadığını anlattı.

KULİSTE KONUŞULAN DEDİKODUDUR

Halıcı, mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, merhum Başbakan Bülent Ecevit'e 'iş görmezlik raporu' verileceği iddialarına ilişkin sorusunu yanıtladı:

''Bu benim hiçbir zaman görmediğim, direkt telaffuz etmediğim bir konudur. Bu konu gazetelerde haber yapılmıştı. Kuliste konuşuluyordu. Bir gazeteci bu konuyu sorunca, 'Böyle bir şey yok' demiştim. Ancak gazeteci müstehzi edayla 'Hiç mi duymadınız' deyince, 'Bu tür duyumlar, bizim de kulağımıza geliyor' dedim.

Yıllardır, siyasetteki rakiplerimiz, bu konuyu dayanak yaptılar. Bu abartılarak, söylemediğim biçimde dillendirildi. Böyle bir belgeyi görmedim, böyle bir imada, ifadede bulunmadım. Maalesef bu konu çok büyütüldü. Bir söylenti gibi. Söyleyeni, asıl sahibi belli değil" dedi.

ECEVİT'E BAŞBAKANLIKTAN ÇEKİL TELKİNİ

Özese'nin, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın Ecevit'i ziyaret ederek, partiyi devretmesini istediği iddialarını hatırlatması üzerine Halıcı, ''Ecevit'in, hastaneden çıktıktan sonraki döneminde Başbakanlık'tan çekilmesine dair telkinler yapıldığını, Ecevit kitabında da belirtmişti. Ecevit'e bir baskı söz konusuydu. Bunu duyuyorduk. Ama Tuncer Kılınç mıydı bilmiyorum. Bütün DSP'liler bundan haberdardı. İş ve askeri çevrelerden de bu tür telkinlerin yapıldığı, duyumları vardı'' ifadelerini kullandı.