BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  GÜNCEL

Ece’nin ailesinden şok karar

Sirkeci’de arabalı vapur kazasında hayatlarını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın ailesi şikayetinden vazgeçti. <br/>Sirkeci’de Sad...

Abone ol

Sirkeci’de arabalı vapur kazasında hayatlarını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın ailesi şikayetinden vazgeçti.
Sirkeci’de Sadabat isimli feribottan denize düşen otomobil içinde bulunan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile 65 yaşındaki anneannesi Şaziye Güleren’in ölmesine ilişkin feribot kaptanı Erkan Atalay İ., çımacı Levent D. ve usta gemici Özay Y.’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kaptan Erkan Atalay İ. hazır bulunurken, diğer iki sanık ise duruşma katılmadı. Duruşmaya olayda hayatını kaybeden minik Ece Su’nun ailesinden ya da ailesini temsilen herhangi bir avukat katılmadı.
Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Yılmaz ailesinin şikayetlerinden vazgeçtiğini ve davadan feragat ettiklerine ilişkin bir dilekçeyi celse arasında mahkemeye sunduklarını açıkladı.

"ARACIN DENİZE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜM"
Mahkeme başkanının açıklamasının ardından olayda feribotta görevli başmühendis Muhammet Bayraktar, tanık sıfatıyla ifade verdi. Harem’den geldikten sonra araç ve yolcuları indirdikten sonra Sirkeci’de bekleyen araç ve yolcuları feribota yüklediklerini belirten Bayraktar, "Bütün araçlar yüklendikten sonra kapak üzerinde araç olmadığını gördüm ve makineleri kontrol etmek için yerime geçtim. Bu sırada gemi hareket etti. O sırada Atalay kaptanın önünde bulunan ve araçların yüklendiği alanı gösteren ekrana baktığımda kapak üzerinden bir aracın denize düştüğünü gördüm" diye konuştu.
Kendisine yöneltilen soru üzerine ’yüklemenin tamamlandığı ve hareket etmeye hazır olunduğuna’ ilişkin NETA diye tabir edilen siren sesini duymadığını belirten Bayraktar, "NETA sesi benim görevim olmadığı için verilip verilmediğini duymadım. NETA sesi verildiğinde kaptan hareket verir. Ancak gemiler birbirinin yanına yanaştığında diğer gemiden verilen NETA (siren sesi) bulunduğunuz gemiden de duyulabilir" dedi.
Mahkeme feribota araç yüklenmesine ilişkin güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi için bilirkişi görevlendirmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
(İHA)