BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,70
ALTIN 2.485,28
HABER /  GÜNCEL

Ece’den iyi haber

Esenler’de iki grubun karıştığı kavga sırasında ateşlenen silahla ağır yaralanan 5.5 yaşındaki Ece K.’nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Prof....

Abone ol

Esenler’de iki grubun karıştığı kavga sırasında ateşlenen silahla ağır yaralanan 5.5 yaşındaki Ece K.’nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Prof. Dr. Adem Akçakaya, “Şuanda hastamızın sağlık durumu iyi ve yoğun bakımda takip ediliyor. Büyük oranda hayati tehlike geçmiş durumda ama yine de ciddiyetini koruyor” dedi.
Dün yaşanan silahlı kavgada seken bir kurşunla ağır yaralanan ve ardından hastaneye kaldırılan 5.5 yaşındaki Ece K.’dan iyi haber geldi. Vakıf Gureba Bezmi Alem Hastanesi Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçaya, Ece’nin sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Akçakaya, “5.5 yaşında bir kız çocuğu. Dün akşam 20.30 sıralarında hastanemize getirildi. Yapılan tetkiklerinde ve çekilen tomografisinde bulgularında kurşunun kaburgalarının arasından gittiği ve birçok organa zarar verdiği izlendi. Bunlar akciğerleri, midesi, dalağı ve bir kısım bağırsaklarında yaralanmalar olduğu tespit edildi. Bunun üzerine acil ameliyata aldık. Ameliyatta gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra yoğun bakıma alındı. Şuanda hastamızın sağlık durumu iyi ve yoğun bakımda takip ediliyor. Büyük oranda hayati tehlike geçmiş durumda ama yine de ciddiyetini koruyor” dedi.
Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Prof. Dr. Demet Demirkol ise “Hastamız çocuk yoğun bakımda izleniyor şuanda. Solunum cihazına bağlı değil. Bilinci açık. Kalp dolaşım sistemi dengeli. Bütün emirleri yerine getirebiliyor ve isteklerini ifade edebiliyor ama tabi ki enfeksiyon açısından ve diğer kalp dolaşım sistemi ve solunum açısından yakın izleme yapılması gerekiyor. Hayati risk azalmakla birlikte yakından izlenmesi gerekiyor” diye konuştu.
(İHA)