BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Ebu Hanzala esrarı asıl adı Halis Bayancuk kimdir?

16 ilde yapılan büyük IŞİD operasyonunda Ebu Hanzala gözaltına alındı. Asıl adı Halis Bayancuk olan olan Ebu Hanzala kimdir bakın nasıl tehdit etmişti.

Abone ol

İSTANBUL başta olmak üzere 16 ilde yapılan büyük operasyonda gözaltına alınanlardan biri de yasa dışı örgütü üyesi olduğu söylenen Ebu Hanzala oldu. Ebu Hanzala ya da gerçek ismiyle Halis Bayancuk Ramazan Bayramı'nda namaz kıldırması ve o namazdaki tehditleri ile gündeme gelmişti. 

Büyük terör operasyonunda ‘Ebu Hanzala‘ ismiyle bilinen Halis Bayancuk da gözaltına alındı. Halis Bayancuk, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HALİS BAYANCUK - EBU HANZALA KİMDİR?ebu-hanzala-kimdir-asil-adi-halis-bayancuk.jpgHalis Bayancuk, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yapılan çağrı ile bayramların ilk günü Ömerli'de organize edilen etkinliklere katılıp konuşmalar yapıyordu.

IŞİD'E NAMAZ KILDIRMIŞTI

En son geçtiğimiz Ramazan Bayramında İstanbul'daki etkinlikte konuşmuştu. Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

Halis Bayancuk'ın bu konuşması "T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı" başlığıyla etkinliği organize eden gruplar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

STAR GAZETESİ'NDE 'PARALEL MAĞDURUYUM' DEMİŞTİ
star-gazetesi-ebu-hanzala-haberi.20150724144954.jpg
Ebu Hanzala ile ilgili bir diğer ilginç bilgi de kendisini 'paralel mağduru' olarak pazarlamış olması. Star Gazetesi 7 ay önce Ebu Hanzala ile röportaj yapıp ilk sayfadan vermişti. Hanzala 'paralel yapı' mağduru olduğu öne sürmüştü.