BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

EBA kayıt yaz kursu 2018 MEB iş takvimi MEBBİS girişi

EBA kurs kayıt işlemleri başladı yaz kursu kayıtları için son başvuru günü 24 Haziran. Dışarıda, evde okulda 7/24 aktif olabileceğiniz eğitime destek programı eba e kurs kayıtları nasıl olur, kimler EBA kurs kaydı yaptırabilir, eba kurs kaydı açtırmak ücretli mi soruları akıllara takıldı. Eba yaz kursu dersleri 2 Temmuz'da başlayacak.

Abone ol

EBA kurs kayıt açma işlemleri başladı, milyonlarca öğrenci merak beklediği eba yaz kursu kayıt işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecek. EBA yaz kursu 2018 kayıtları başladı son başvuru tarihi ise 24 Haziran. Milyonlarca öğrenci internet üzerinden EBA yaz kursu kaydı yapmak için araştırmalarını sürdürüyor. Öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatını teknoloji ile birleştiren ve olanakları artıran EBA kurs kaydı hakkında birçok soru işareti var. Peki EBA kurs kaydı nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar…

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR: Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminde kurs kaydı nasıl yapılır? EBA giriş sistemi için gereken bilgiler neler? EBA E-Kurs ayrıntıları…

EBA GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EBA üzerinden yürütülen e-kurs yani destekleme ve yerleştirme kursu için EBA öğrenci girişi yapmanız gerekir. Bu şifre ise öğrenci iseniz yetkili öğretmenizden, öğretmen iseniz MEBBİS’e giriş yapıp oradan istemeniz gerekiyor. Özel okul öğrencileri, bu programın sadece şifre gerektirmeyen bölümlerinde faydalanabiliyor. Aşağıdaki linke tıkladığınız zaman açılan sayfadan kendi durumunuza uygun yere tıklayıp giriş yapmanız gerekiyor.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR: EBA'nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.

Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek. Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.
Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bittikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

EBA KURS BAŞVURU KİMLER YAPABİLİR: EBA kurs kayıt başvurularını yapmak isteyen öğrenciler kimlerin başvuru yapabileceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ortaokullar, ortaöğretim okulları, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri EBA kurs kayıtlarını yapabilir. Örgün eğitim gören öğrencilerin kurs kayıtlarını yapabilmeleri için bağlı oldukları okullardan şifrelerini almaları gerekiyor. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alarak başvurularını gerçekleştirebilir. Açıköğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezlerinden e-Kurs şifrelerini alabilir ve kurs kayıtlarını yapabilir.