BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

e okul Veli bilgilendirme sistemi MEB-VBS kaydı nasıl olur?

e okul VBS sistemi nasıl kayıt olunur ve Veli Bilgilendirme Sistemi'nde neler yapılır sorusu belilerin gündeminde. Veliler e okul VBS ile eğitim yılı boyunca öğrencilerin tüm ders notlarını, devamsızlıklarını online olarak görebilecek. Peki e okul VBS sistemine giriş nasıl olur ve e okul VBS kaydolma işlemi nasıl sorularının cevaplarını arıyor.

Abone ol

e okul VBS sistemi yani veli bilgilendirme sistemi velilerin gündeminde. 2018-2019 eğitim yılının ilk ders zili 17 Eylül'de çaldı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen ders başı yaptı. Veliler ise e okul VBS sistemi nedir, nasıl kaydolunur ve E Okul VBS sisteminden hangi bilgilere ulaşılır sorusunun yanıtını arıyor.

E-OKUL'A NASIL GİRİLİR: e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne buradan giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfaya öğrenci okul numarasıyla giriş yapılmaktadır.

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR: e-Okul sisteminde: öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, TEOG, DPY-B gibi merkezi sınav sistemlerinin başvuru ve tercih işlemleri, takdir, teşekkür, onur gibi belgelerin işlemleri, haftalık ders programları girişleri, e-karne ve duyurular gibi birçok bilgiye bu sistem üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ: e-Okul modülünün haricinde, velilerin, öğrenci takiplerini kolaylaştırmak amacıyla açılmış olan e-okul VBS sisteminden: öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, duyurular, merkezi sınavların giriş belgeleri ve tercih sonuçları TC kimlik numarası ve okul numarası girildikten sonra takip edilebilir.