BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

e okul VBS girişi LGS lise 3. nakil yapma sayfası

e okul sistemi üzerinden lise 3. nakil başvuruları alınmaya başladı. Liseye yerleştirmeye esas 3. nakil dönemi 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Öğrenciler başvurularını e-Okul üzerinden ya da herhangi bir okuldan yapabilecek. İşte e-Okul VBS ekranı ve LGS nakil başvuruları detayları

Abone ol

e okul VBS sistemi giriş lise 3. nakil başvurusu yapma işlemi başladı. Öğrenciler 31 Ağustos'a kadar başvurularını e-Okul ya da okullardan gerçekleştirebilecek. Peki e okul üzerinden lise 3. nakil başvuruları nasıl yapılacak, 3. nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, yerleştirmeye esas üçüncü nakil dönemi tercihlerini bugünden itibaren 31 Ağustos'a kadar yapabilecek.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Tercih işlemleri, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak. Yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih sonuçları 3 Eylül'de ilan edilecek.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede dördüncü ve son nakil dönemi tercihleri ise 3-6 Eylül'de alınacak.