BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

E-okul VBS girişi 2. dönem sınav sonucu güncel bilgisi

Karnelerin alınmasına az bir zaman kala öğrenciler ve veliler e-okul VBS modülünü sıkça kullanmaya başladı. 2. dönem e-okul sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. e-okul 2. dönem sınav sonuçları sorgulaması linki haberimizde. Peki, öğrenci ve veliler için oluşturulan E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

Abone ol

e-okul VBS girişi üzerinden 2. dönem sonuçları açıklandı. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca tüm sınav, not ve devamsızlık bilgileri, aynı zamanda diğer eğitim detaylarını içeren bilgiler E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden erişilebiliyor. Peki, öğrenci ve veliler için oluşturulan E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-okul veli bilgilendirme sisteminde;

1)Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası

2)Okul numarası

3)Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE AŞAĞIDAKİ LİNK ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ:

https://e-okul.meb.gov.tr/

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA: Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır: Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR: Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.