BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

e okul TEOG sonuçları sorgulama ekranı

MEB e okul ekranından 2016 TEOG sonuçları açıklandı. TEOG sonuclari e-okul.meb.gov.tr sitesinden sorgulama yapılarak öğreniliyor.

Abone ol

MEB e okul üzerinden TEOG sonuçları öğrencilere açıldı. 2016 yılı TEOG sonuçları e okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr sitesinde TC numarası ile sorgulama yapılarak öğreniliyor.

TEOG sonuçları beklenenden bir hafta geç açıklandı. Bunun sebebi de hatalı sorulardı. Geçen hafta açıklanması beklenen TEOG sonuçları 15 ocak cuma günü saat 19.00'dan sonra öğrencilere sunuldu.

Öğrenciler e okul üzerinden TEOG sonuçlarını görme imkanına sahipler. Bunun için yukardaki resme tıklayarak meb e okul ekranına ulaşabilir TEOG sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. 

TEOG SONUÇLARI BU AÇIKLAMAYLA DUYURULDU

MEB tarafından yapılan açıklamada TEOG sonuçları sisteminin öğrencilere açıldığı şu ifadelerle duyuruldu;

"Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar, bugün saat 19.00 itibarıyla e- okul sistemine aktarılmıştır. Sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. "

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan ve liselere girişte kullanılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına 1 milyon 170 bin 582 öğrenci girdi.  25-26 Kasım’da yapılan ilk dönem TEOG sınavlarındaki 5 soru iptal istemiyle yargıya taşındı.

TEOG PUANLARI

TEOG sonuçları yalnızca liselere girişte yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılmıyor, okullarda yapılan sınavlardan biri olarak da kabul ediliyor. İlk yarıyıl 22 Ocak’ta son bulacağından karnelerin hazırlanabilmesi için TEOG sonuçlarının açıklanması gerekiyordu.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME GİRİŞ EKRANI TEOG SONUÇLARI NASIL BAKILIYOR

Öğrencilerin TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Numarasını sisteme giren veliler ekranda çıkan güvenlik numaralarını da ilgili kutucuğa girerek TEOG sonuçlarına ve TEOG 1. dönem sınav puanlarına ulaşabilecekler.

e okul veli bilgilendirme sistemi 2016 giriş yap

Veliler aynı zamanda e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girerek öğrencilerin karne durumlarını, devamsızlıklarını öğrenebiliyor. 

TEOG HATALI SORULAR NE OLACAK?

TEOG hatalı sorular TEOG sonuçları puan hesaplamayı değiştirmeyecek. Mahkeme tarafından hatalı olduğu tespit edilen sorular her öğrenci için tam puan olarak hesaplanacak.

Türkçe bölümünden 3, Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden birer olmak üzere toplam 5 ayrı soru için Ankara İdare Mahkemeleri’ne 7 ayrı dava açıldı.