BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

e-okul lise sonuçlar-TEOG yerleştirme son durum

Lise sonuçları açıklandı gözler e-okul sayfasında. Lise tercih sonuçları için beklenen açıklama MEB'den geldi. Lise tercih sonuçları-TEOG 2015 e-okul.meb.gov.tr adresinden açıklandı.

Abone ol

e-okul lise tercih sonuçları için bekleyiş sona erdi. TEOG yerleştirme sonuçlarını MEB açıkladı.  Lise tercih sonuç sorgulama ekranı T.C ile öğrenilecek. Lise tercih sonuçlarını öğrenen adaylar için nakil işlemleri başlayacak. e-okul.meb.gov.tr den açıklanacak sonuçları aynı anda internethaber.com'dan öğrenebilirsiniz...

teog-lise-tercih-sonuçlari.jpg

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

e-okul.meb.gov.tr adresine giren öğrenci ve veliler Lise yerleştirme sonuçları 2015'e öğrencilerin TC Kimlik Numarası ve öğrenci numaralarıyla giriş yapacaklar.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG) sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları ise 3 dönem halinde yapılacak.

NAKİL TERCİH İŞLEMLERİ

İlk nakil başvuruları 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak.

Sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak. İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları ise 7-10 Eylül'de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül'de ilan edilecek.
MEB lise tercih sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak.jpg

LİSE NAKİLLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak.

Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Ayrıca, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.