BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

E müfredat son MEB açıklaması 6 şubat son bilgi

Bir internet sitesinin MEB'in e müfredat uygulamasını sadece bir ilde yapacak iddiasına MEB'den yeni bir açıklama geldi. MEB yaptığı son açıklama ile e müfredat sistemi hakkında bilgile verdi ve söz konusunu ididiayı yalanladı. Bu nedenle, söz konusu modül 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içinde; öncelikle pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde il, ilçe ve eğitim kurumları; Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Giresun ve Kırşehir illerinde ise eğitim kurumları hâriç il ve ilçe düzeyinde kullanılacak açıklamasını yaptı

Abone ol

E müfredat nedir, e müfredat uygulaması hangi illerde kullanılacak MEB yeni açıklama yaptı. e müfredat uygulamasının sadece bir ilde kullanılacağı iddiasına MEB net bir cevap verdi. 

MEB E MÜFREDAT AÇIKLAMASI: MEB'e bağlı tüm okullarda görevli yönetici ve öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden, adı geçen yönergeler hükümleri ve ekleri takvime göre yürütmeleri gerekecek. Ancak, söz konusu Yönergelerde geçen e-Kurul ve Zümre Modülü Ankara ilinde il ve ilçe olarak tümünde, eğitim kurumu düzeyinde ise bazı ilçeleri kapsamında http://e-mufredat.meb.gov.tr adresindeki Yıllık Plan Modülü üzerinden pilot uygulama ile hizmete sunulmuştur. Sistemin tüm eğitim kurumlarına yaygınlaştırılabilmesi için bir dizi hizmet içi eğitim çalışmalarının yapılması, kademeli olarak sisteme giriş yapılmasının sağlanması, sistemin teknik ve idari yönetimi ile sistem üzerindeki yük testinin izlenmesi ve sonucuna göre tüm illerimizin sisteme dâhil edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, söz konusu modül 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içinde; öncelikle pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde il, ilçe ve eğitim kurumları; Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Giresun ve Kırşehir illerinde ise eğitim kurumları hâriç il ve ilçe düzeyinde kullanılacak, gerekli görülen hizmet içi eğitim çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak, pilot uygulamalar genişletilecek, eğitim kurumu/ilçe/il düzeyinde sistemin teknik ve idari yönetimi ile yük testi izlenecek, ilerleyen zaman dilimi içinde tüm eğitim kurumlarımız sisteme dâhil edilmiş olacaktır.

Henüz sisteme giriş yetkisi bulunmayan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz ile eğitim kurumlarımız sistem üzerinden yapmaları gereken iş ve işlemlerini, sisteme giriş yetkileri verilinceye kadar yapılageldiği şekilde yürüteceklerdir .

Yönetici ve öğretmenlerimize önemle duyurulur.